Bakanlık, Yurt Dışından Telefon Getirme Detaylarını Açıkladı

Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yurt dışından getirilen telefonlara yönelik yeni ayrıntıları paylaştı.

Bakanlık, Yurt Dışından Telefon Getirme Detaylarını Açıkladı

Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yurt dışından gelen yolcuların kişisel cep telefonlarının haricinde yurda 3 yıl içerisinde 1 tane cep telefonu getirme haklarının denetlenmesine yönelik işbirliğine vardı. Btk'nın aktarmış olduğu veri ağı ile oluşturulan sorgulama ekranı aracılığı ile Türkiye'ye girişte gerçekleştirilen kontrol ve denetim işlemlerinin etkinliği artırıldı.


1 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girecek uygulama kapsamında gümrük kapılarında görevli personel tarafından yolcuya ait bireysel kullanımda bulunan cep telefonu haricinde kalan cep telefonunun muafiyet kapsamında olup olmadığı araştırılıyordu.

3 yılda birden fazla vergiden muaf cep telefonu kuralı yabancılar açısından uygulanıyor. Bu arada cep telefonu kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yıllık ortalama açısından bakıldığında 30 ile 35 bin kaçak cep telefonu ele geçirirken yolcu beraberimler ile beyan harici bir şekilde Türkiye'ye getirilen toplam cep telefonu sayısı ise henüz net olarak bilinmiyor.