Bakanlık ev, arsa, yazlık almak isteyenler için harekete geçti! Tapuda sistem değişiyor: Artık böyle yapılacak

Tapuda yeni dönem başlıyor. Türkiye Tapu uygulaması başlamak üzere! İşte ayrıntılar...

Bakanlık ev, arsa, yazlık almak isteyenler için harekete geçti! Tapuda sistem değişiyor: Artık böyle yapılacak

Türkiye'de tapu işlemlerinde büyük bir değişim yaşanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde tapu işlemlerinin dijital ortama taşınarak tamamen dijitalleştirileceği belirtildi.

Yeni sistem olan "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor. Böylece tapu işlemleri artık kişi ve mekana bağlı kalmaksızın çevrimiçi ortamda gerçekleştirilebilecek. Vatandaşlar fiziki ortama gitme ihtiyacı duymadan internet üzerinden her türlü tapu işlemini güvenli bir şekilde yapabilecek.

türkiye tapu uygulaması

Genel Müdürlük tarafından daha önce hayata geçirilen WebTapu uygulamasıyla da vatandaşlar e-Devlet üzerinden evrak işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Uygulamanın kullanımı zamanla artarak günlük işlem sayısı 200 bine ulaşmış durumda.

Yeni sistemle birlikte tapu işlemleri personelin çevrimiçi ortamda yürütebileceği işlemler sayesinde daha hızlı tamamlanabilecek. Ayrıca 1 Temmuz'dan bu yana tapu satış işlemleri noterlikler vasıtasıyla da yapılıyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 50 milyon tapu ve kadastro kaydının dijital ortama aktarılması hedefleniyor. 2024 sonunda devreye girecek yeni sistemle tapu alma, satma gibi işlemlerin çok daha kolay ve hızlı yapılması bekleniyor.