Bakan Yerlikaya'nın Müjdesi: 'Sarallar' Suç Örgütü Ele Geçirildi!

Organize suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı iş birliğiyle 'Sarallar' isimli organize suç örgütünün 'Kafes' operasyonlarıyla büyük bir darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar sonucunda örgüt lideri Özgür Saral dahil olmak üzere toplam 24 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın Müjdesi: 'Sarallar' Suç Örgütü Ele Geçirildi!

'Sarallar' Grubunun Faaliyetleri ve Yakalanan Şüpheliler

Operasyon neticesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinasyonunda gerçekleşen operasyonlarda 'Sarallar' adıyla bilinen organize suç örgütünün lideri Özgür Saral ve birlikte hareket eden 24 şüpheli etkisiz hale getirildi.

Şüphelilerin, Esenyurt ilçesinde bulunan sitelerdeki ev sahiplerini ve kiracıları silahla tehdit ederek yağma eylemlerinde bulundukları tespit edildi. Ayrıca, sitelerdeki sakinler ve özel güvenlik görevlilerini şikayetlerinden vazgeçirmek için şiddet uyguladıkları, mülk sahiplerinin bilgisi dışında sahte belgeler düzenleyerek daireleri başkalarına kiraladıkları belirlendi. Öte yandan, eğlence mekanlarına silahlı saldırılar düzenleyerek 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokma', 'fuhuş', 'silahla yaralamaya teşebbüs' gibi suçları işledikleri ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklamalar

Suç örgütlerine, uyuşturucu suçlarına ve toplum huzurunu bozan faaliyetlere karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Yüce Türk adaletinden hiç kimsenin kaçamayacağını hatırlatmak isterim. Operasyonlarımız, günün her saatinde devam edecek ve suç örgütlerine karşı etkili adımlarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.