Bakan Varank'tan Muhalefete Sedat Peker Videoları Eleştirisi: Bir sokak kabadayısının hezeyanlarından medet umar hale geldiler

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen TSE 60. Olağan Genel Kurul Toplantısında bakanlığın çalışmaları ve gündemdeki meselelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'tan Muhalefete Sedat Peker Videoları Eleştirisi: Bir sokak kabadayısının hezeyanlarından medet umar hale geldiler

27 Mayıs Darbesine ilişkin değerlendirmelerle konuşmasına başlayan Mustafa Varank, "Şehit Başbakan Adnan Menderes ve bakan arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 27 Mayıs ülkemizin demokrasi tarihine giren darbeler silsilesinin başlangıcı olmuştur. Her darbenin kendine sözde meşruiyet zemini oluşturmak için milli irade temsilcilerine yönelik iftiralarının, kaos ortamı oluşturma çabalarının en kesif örneklerini 1960 darbesinde görürüz" dedi.

  • Varank, başta dönemin başbakanı Menderes olmak üzere, Demokrat Parti yöneticilerine yönelik çok ağır iftira, karalama kampanyasının söz konusu dönemdeki cuntacı zihniyet tarafından yürütüldüğünü söyleyerek, “Bu zihniyet maalesef hiç değişmedi. Tarihler değişti, aktörler değişti ama yöntem hep aynı kaldı. 1980 darbesinde de 28 Şubat sürecinde de benzer senaryolar devreye sokuldu. Ne yazık her seferinde bu karanlık zihniyet yöntemlerinden netice elde etmeyi başardı. Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan adında çelikten bir irade bu kirli zihniyetin karşısına dikildi, işte o zaman Türkiye'nin bu makus talihi değişti. Geçmişte olduğu gibi, 19 yıllık iktidarı boyunca AK Parti'ye ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik atılmamış iftira, söylenmemiş yalan ve edilmemiş hakaret bırakmadılar" şeklinde konuştu.
  • Varank, uluslararası mahfiller tarafından kurgulanan, gerektiğinde açıkca desteklenen operasyonlar ve fiili darbe girişimleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin desteğiyle dimdik durduğunu, 17-25 Aralık, MİT Tırları operasyonu, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi olmak üzere çok sayıda saldırının tarumar edildiğini söyledi.
  • Sedat Peker'in videolarıyla ilgili başlayan tartışmalara da değinen Mustafa Varank, "Türkiye'de siyasetin gündemini iftiralar üzerinde esir almaya çalışanlar şunu iyi bilmeliler; Türkiye'nin suç örgütleriyle kol kola girmiş, çetelerle ağız birliği yapan bir muhalefetle kaybedecek tek bir dakikası bile yoktur. Biz karşımızda temiz muhalefet istiyoruz ama mevcut muhalefet parti yönetimlerinden de hiçbir umudumuz yok. Muhalefette temiz eller hareketinin bizzat muhalefet tabanındaki makul ve aklıselim vatandaşlarımız tarafından başlatılacağını umuyor ve bekliyoruz" dedi.