Bakan Varank Açıkladı! Xiomi'nin Türkiye Yatırımıyla 2 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Xiomi'nin Türkiye'deki test üretim tesisini ziyaret etti. Fabrikadaki incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Varank, global firmaların Türkiye'de akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya başladıklarını söyledi.

Bakan Varank Açıkladı! Xiomi'nin Türkiye Yatırımıyla 2 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

Varank, "Özellikle global teknoloji firmalarının Türkiye’de akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya başladıklarını daha önce konuşmuştuk. Tüm Türkiye’nin aslında merakla beklediği bir husustan bahsediyoruz. Xiaomi telefonlarının üretildiği ve önümüzdeki dönemde üretileceği Avcılar’daki fabrikayı ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz gibi Xiaomi bir global teknoloji firması. Şu anda marka olarak dünyada en üst sıralara tırmanan, dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Çin menşeli bir firma. İşte Xiaomi artık telefonlarını Türkiye’de üretmeye başlıyor." ifadelerini kullandı.

2 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANACAK

Akıllı telefon tesislerinde yıllık 5 milyona kadar telefon üretme kapasitesine ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı ,  bu tesislerin 2 bin vatandaşımıza da istihdam sağlayacağını söyledi.

Resim

Bakan Varank, "İnşallah burada tam kapasiteyle üretime geçildiğinde yani yıllık 5 milyon telefon kapasitesine ulaşıldığında da 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak. Hem Xiaomi hem Salcomp’un temsilcileri benimle beraber. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada özellikle know-how transferiyle kendi mühendislerimizin, teknisyenlerimizin de yetişmesine katkı sağlıyorlar. İnşallah global teknoloji firmalarını Türkiye’ye daha fazla çekmek, beraber Türkiye’de ortaklıklarının önünü açmak için de biz hükümet olarak önümüzdeki dönemde desteklerimizi teşviklerimizi sürdüreceğiz. Sadece üretim değil Ar-Ge alanında da bu firmaların Türkiye’ye yatırım yapma niyetleri var. İnşallah o yatırımlarını da Türkiye’ye çekmeyi başaracağız" şeklinde konuştu.