Bakan Turhan : En Güvenli Ulaşım Sistemi Hava ve Demir Yolları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Ankara Temsilciliği'ni ziyaret etti ve burada Bakanlığın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Bakan Turhan : En Güvenli Ulaşım Sistemi Hava ve Demir Yolları

Ankara'da yaşanan tren kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Turhan, her şeye rağmen en güvenli ulaşım sisteminin demiryolları ve hava yolları olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı, "Bu kaza üzerinden hükümetimize, şahsıma saldırılar, eleştiriler oldu. Kaza oldu, ihmalimiz var veya yok. Bu konuda adli merciler incelemelerini yapıyor. Bu durumların yönetimini yapmak, işi, projeyi, altyapıyı yapmak kadar önemlidir. Bir hafta önce Danimarka'da da aynı hadise yaşandı, trenler kafa kafaya çarpıştı. Oluyor böyle kazalar. Yollarımızda her gün ortalama 11 insanımız ölüyor. Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demir yollarıdır, hava yollarıdır." şeklinde konuştu.

Bakanlığın çatısı altında 280 bin kişinin çalıştığını Türkiye'nin en büyük istihdam kapılarından birinin Ulaştırma Bakanlığı olduğunu söyleyen Turhan, "Bunun 319 milyarını kara yolu altyapısına, 93 milyarını demir yolu altyapısına 52 milyarını hava yolu altyapısına, 6 milyarını deniz yolu altyapısına, yaklaşık 45 milyarını da haberleşme sektöründe kullandık. Bu kamunun harcadığı para. Bunun içerisinde diğer özel sektörün harcamaları yok." dedi.