Bakan Soyu Açıkladı İşte Türkiye’deki Suriyelilerin Sayısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamalarla Türkiye’de yaşayan 3 milyon 700 bin Suriyeli vatandaşın olduğunu belirtti.

Bakan Soyu Açıkladı İşte Türkiye’deki Suriyelilerin Sayısı

Bakan Süleyman Soylu katıldığı programda Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin sayısını paylaştı. Türkiye’ye şuana kadar 4 milyon 100 bin Suriyelinin geldiğini ifade eden Soylu, bunlardan gidenlerin olduğunu ve şuan 3 Milyon 700 bin Suriyelinin olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları;

2-2,5 yıldır Türkiye’de olduğunu tespit ettiğimiz 3 milyon 700 bin kardeşimiz var. 321 bin uluslararası korumaya başvuran var… Yani 4 milyon 100 bin civarında Türkiye’ye gelmiş insan var. Ve biz bunlara sahip çıkıyoruz. Bizim onları barındıracağımız yerlerimiz var.

45 bin insanı geri ittiler. Kiminin botunu batırdılar kimisine plastik mermiye vurdular. İnsanlık dışı manzaralar ve buna sessiz kalan bir Batı dünyası var. Doğu’nun altı zengin, Batı’nın üstü zengin. Doğu’nun üstü fakir, Batı’nın altı fakir. Dünyanın kavgası budur. Bu insanların hakkını onlarda bırakmayacağız.

Biz onlarla 18 Mart’ta bir mutabakat yaptık. Dedik ki; eğer sizin tarafınıza geçerlerse Türkiye’ye geri gönderebilirsiniz. Ama kayıt tutacaksınız dedik. Kayıt tutmadılar. İlticaya başvuranları da bize gönderemezsiniz dedik. Ama son 5 yılda gitgide aldıkları mülteci sayısı düştü. Ne zaman geri itmeler başladı, bu rakamlar düşüşe geçti. Yunanistan’daki muhatabımıza dedik ki ‘Sizin bize gönderdiklerinizi almayız.

Ne zaman insanlara yaptığınız işkenceye son verirseniz döner alırız dedik. 1,5 yıldan beri kimseyi almıyoruz. Çünkü oraya başvuranların kayıtlarını almıyorlar, nedeni ise uluslararası korumaya başvurulmasını engellemek. Çözümü de insanları iterek, öldürerek, korkutarak bulmuşlar. Peki, Batı niye susuyor?”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /