BAKAN SOYLU: ELİNİZDE NE KADAR MALZEME VARSA GÖNDERİN

Kahramanmaraş´ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlara seslendi. Solu, "Deniyor ki 'Artık malzeme göndermeyin.' Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin” dedi.

BAKAN SOYLU: ELİNİZDE NE KADAR MALZEME VARSA GÖNDERİN

Bakan Soylu, "Deniyor ki 'Artık malzeme göndermeyin.' Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin çünkü burada milyonlarca insan var bu bölgede ve her birinin aşa ihtiyacı var. Şu anda bizim bekleyen tırımız burada söz konusu değil. Depolarımız malzeme bekliyor. En az burada bir yıl boyunca aşın kaynaması lazım." dedi.

Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde kamuoyuna konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentte 10 bin 194 kişinin hayatını kaybettiğini, dün 11 kişinin sağ çıkarıldığını ifade etti.

Afet koordinasyon masasının etrafında 25 çalışma grubunun bulunduğunu belirten Soylu, "AFAD'ın toplam personel sayısı 7 bin 300'dür. Takdir edilir ki 7 bin 300 personelle Türkiye'deki bu büyük afeti veya herhangi bir afeti yönetebilmek mümkün değildir. AFAD, bir koordinasyon kurumudur. Baştan itibaren de bunu ortaya koyuyoruz ve 25 çalışma grubunun her birinin arama kurtarmadan beslenmeye, haberleşmeye, barınmaya, sağlığa kadar birçok paydaşı var." Dedi.

"ELİNİZDE NE KADAR MALZEME VARSA GÖNDERİN"

Bakan Soylu´nun altını çizdiği en önemli husus yardımların devem etmesi gerektiği konusuydu.

Soylu, sözleri şu şekilde: "'Deniyor ki artık malzeme göndermeyin.' Aziz milletimize de ifade etmek istiyorum. Elinizde ne kadar malzeme varsa gönderin çünkü burada milyonlarca insan var bu bölgede ve her birinin aşa ihtiyacı var. Aşevleri çalışıyor. Aşevlerine malzeme bulmakta yarın öbür gün zorlanacağız yani biz sahadayız. Ne olduğunu görüyoruz. Hangi ihtiyacı olduğunu da değerlendiriyoruz. İlk malzeme geldi, önce depolara aldık. Ardından ilçelere gönderdik. Ardından mahallelere sevk ettik. Ardından da köylere gönderdik. Ve şu ana kadar Kahramanmaraş'ta havadan ve karadan ulaşmadığımız köy söz konusu değil. En son dünden itibaren 30 ekip, sağlık araçları köylere gitmektedir. Yardım götüren özellikle vatandaşlarımızı köylere yönlendiriyoruz. Yaklaşık 100'ün üzerinde off-road araçları var. Onlarla beraber bütün köylere Kahramanmaraş'ta malzeme dağıtıyoruz. Bunu bir Kahramanmaraş ölçeğinde söylüyorum. Aslında bütün her yerde aynı işlem bir şekilde devam etmektedir. Burada mümkün olduğu ölçüler içerisinde iaşenin aksamaması lazım. Evet, iki üç gün gelmedikten sonra malzeme, aziz milletimizin yüce gönüllülüğüyle birlikte ve yardımseverlik duygusuyla, kadirşinaslığıyla birlikte bütün bölgeye malzeme aktı. Ve bir anda pik noktasına ulaştı. Elbette ki birtakım sıkıntılar söz konusu olabilirdi. Yani tırlar bazen beklediler ama şu anda bizim bekleyen tırımız burada söz konusu değil. Depolarımız malzeme bekliyor. Bu kadar açık, bu kadar net."