Bakan Soylu: Aralık Sonuna Kadar 1500 Trafik Polisi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün yaptığı açıklamada Aralık ayı sonuna kadar 1500 trafik polisi alımı yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu: Aralık Sonuna Kadar 1500 Trafik Polisi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün trafik polisleri hakkında açıklama yaptı.

Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılış törenine katılan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada yıl sonuna kadar 1500 polisi trafiğe vereceklerini söylefi. Bakan Soylu, bu polislerin verilmesi ile 4500 polisin trafiğe verilmiş olacağını sözlerine ekledi.

Bakan Soylu 'nun açıklaması şu şekilde;

"Ne olursunuz, birbirinize yardımcı olun. Geçen yıl 7 bin 500 kişi trafikte can verdi. Bu yıl ilk 4 ay kötü başlamıştık, bana kızıyorlardı, denetimleri çok yaptırıyorsun diye. İlk 4 ay yüzde 8 trafik kazaları ölümlerinde artış vardı. Sonra bunu 'durdurmamız lazım' dedik. Sadece denetimlerle değil, aynı zamanda maket trafik araçları da yaptık ve üzerine lambalar da taktık. Geçen gün kendim de kandım. Yüzde 7'in üzerinde o maketlerin bulunduğu bölgelerde kazalar ve ölümler azaldı. Sadece o değil, bu ayın sonunda bin 500 trafik polisi vereceğiz. Bu yıl itibarıyla 4 bin 500 trafik polisini göreve başlatmış oluyoruz. Trafikte büyük işler yaptık, helikopterle denetim de olmak üzere ve otoyollarda aldığımız tedbirlerle şu anda yılın ilk 4 ayında yüzde 8 artıştan yüzde 5 azalmaya düştük. İnşallah trafik meselesini hep birlikte düzelteceğiz. Kazalarda hayatını kaybedenlerin çoğu emniyet kemeri takılmaması nedeniyle oluyor. Bir de araba kullanırken ne olursunuz cep telefonu kullanmayın. Çünkü konsantrasyonu sağlayamıyoruz. Bunların hepsinde de inşallah başarı sağlayacağız"

NASIL TRAFİK POLİSİ OLUNUR?

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasının ardından polis olmak isteyen adaylar, nasıl trafik polisi olabileceklerini araştırmaya başladı.

EGM'ye direk trafik polisi alımı yoktur. PMYO, POMEM ve PAEM bünyesinde yapılan polis alımı yapılır ve mezun olan adaylar Trafik Şube Müdürlüklerine atanır. POMEM-PAEM-PMYO bünyesine polis alımları hakkında son bilgiler için TIKLAYIN

POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN