Bakan Soylu Açıkladı: Ehliyet ve Kimlikte Yeni Dönem

Son dakika açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çipli ehliyet uygulamasına geçileceğini duyurdu. Bakan Soylu'nun açıklamasına göre, ehliyetlerdeki güvenliği artırmak amacıyla çip teknolojisinin kullanılacağı belirtildi.

Bakan Soylu Açıkladı: Ehliyet ve Kimlikte Yeni Dönem

EHLİYET ve KİMLİK KARTI BİRLEŞİYOR

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dakika bir açıklama yaparak nüfus kayıtlarındaki işlemlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu'nun açıklamalarına göre, nüfus kayıtlarının doğruluğunun ve güncelliğinin sağlanması için çalışmalar yapıldığı belirtildi. Ayrıca, vatandaşların nüfus işlemlerindeki sıkıntılarının giderilmesi amacıyla yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği de ifade edildi. Bakan Soylu'nun dikkat çeken açıklamalarını sizin için derledik.

EHLİYETTE ÇİPLİ DÖNEM

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Fatih'teki bir alışveriş merkezinde bulunan nüfus müdürlüklerinde iş yükünü azaltmak ve işlemleri kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen nüfusmatikte yaptığı konuşmada, nüfus kayıtlarında yapılan yeniliklere değindi. Bakan Soylu, daha önce ehliyet ve pasaport işlemlerinin emniyette yapıldığını ancak yapılan yeniliklerle bu işlemlerin nüfusa verildiğini belirtti. Ayrıca, nüfus kayıtlarındaki dijital dönüşüm çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve bu sayede vatandaşların işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabileceğini ifade etti.

Kimliklerde önemli değişiklikler yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, ehliyetlerin kimliklere işlenebildiğini, şimdi yeni sistem ile birlikte ehliyetlerin de çipli olacağını ve artık kimliklerin çipkli ehliyete işletilebileceğini, tek kart kullanımkı olabileceğini söyledi.

Soylu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün çok başarılı projelerin altına imza atığını söyleyerek yaptığı açıklamasında, "Nüfusta devrim işler yaptık. Eskiden pasaportu, sürücü belgesini, emniyet verirdi, nüfusa aldık. Dünyada çip krizi, pasaport krizi yaşanmasına rağmen biz bugün pasaport müracaatının ertesi günü pasaportu adresine verebilme kabiliyetine geldik. Yerli ve milli pasaportumuzu ürettik. Bu yıl, ehliyet ve kimlikte bir sürpriz yapıyoruz. Ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli şekilde yaptığımız ehliyetimizin şöyle bir özelliği olacak. Ehliyetimizi kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz" ifadelerini kullandı.
Bakan bunun yanı sıra kimliklere elektronik imzaların işleneceğini de söyledi.