Bakan Özhaseki'den Müjdeli Haber: İstanbul'a Yepyeni Bir Dokunuş Başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile devlet-millet el ele kentsel dönüşüm yapıyor, İstanbul’umuzu yeniliyoruz" sözleriyle önemli bir adımın altını çizdi.

Bakan Özhaseki'den Müjdeli Haber: İstanbul'a Yepyeni Bir Dokunuş Başlıyor!

Kampanyanın Tanıtımı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vurgulu Mesajı

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına ilişkin videoyu paylaştı. Videoda, kampanyaya katılan vatandaşların düşüncelerine ve kentsel dönüşüm çalışmalarına dair önemli ayrıntılara yer verildi.

Vatandaşların Güveni: "Yarısı Bizden"

Kampanyaya başvuran Yunus Kıracı, güvenin temelinde devletin olduğunu belirterek, "Bir vatandaş en çok kime güvenecek, devletine güvenecek. Zaten bir şey başarılırsa, güven odaklı başarılır" ifadelerini kullandı. Bakan Özhaseki de bu düşünceye katılarak, "Yunus kardeşimin de dediği gibi; bir vatandaş en çok devletine güvenir. ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile devlet-millet el ele kentsel dönüşüm yapıyor, İstanbul’umuzu yeniliyoruz" notunu paylaştı.

Toplam Destek: 1,5 Milyon Lira

‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında vatandaşlara sunulan destek miktarları da dikkat çekici. Kampanya ile vatandaşlara 700 bin lirası hibe, 700 bin lirası kredi ve 100 bin lirası da tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek sağlandığı belirtildi.

İstanbul'un dokusunu güçlendirmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek adına yürütülen bu kentsel dönüşüm hamlesi, ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile birlikte yeni bir çığır açıyor. Vatandaşların güvenini kazanmış olan devlet, milletle el ele vererek İstanbul'u daha modern ve sürdürülebilir bir geleceğe taşıyor.