Bakan Nebati Yıl Sonu Enflasyon Tahmin Rakamlarını Paylaştı

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesi hakkında değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminlerini paylaştı.

Bakan Nebati Yıl Sonu Enflasyon Tahmin Rakamlarını Paylaştı

Yakın bir dönemde faiz indirimi düşünülmediğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faizlerin, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmelerin ardından aşağıya çekilebileceğini söyledi. Bakan Nebati yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 48-49 olduğunu 2023 yılı sonu içinse yüzde 19,9 olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı değerlendirmede, döviz piyasasında istikrarı sağlamak için devreye alınan Kur Koruma Mevduatın (KKM) bütçeye maliyetinin 21,1 milyar TL'yi bulduğunu söyledi. Nebati, sistemin uygulanmaya alınmaması neticesinde ise 414 milyar zarar edileceğini ifade etti.

65 Bin Kişinin Canlarına Okuyacağız

Sahte ilanlarla konut fiyatlarının şişirildiğini ifade eden Bakan Nebati, bu konu hakkında 65 bir kişinin tespit edilidiğini ve bunun hesabını soracaklarını belirtti. Bakan Nebati, "İlana koyuyor ama aslında öyle bir ev yok. Ama bu ilanları görenler de fiyatları artırıyor. Fırsatçılık yapanlara bunun hesabını soracağız, canlarına okuyacağız" dedi.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Yüzde 50 Civarında

Bakan Nebati, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesi kapsamında yapmış olduğu değerlendirmede 2022 yılı sonu için yüzde 48-49; 2023 yılı sonu için ise yüzde 19,9 enflasyon tahmin ettiklerini belirtti.

Faiz İndirimi Yok

Türkiye gazetesine konuşan Bakan Nebati yakın bir dönemde faiz indiriminin düşünülmediğini, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmelerin ardından ise faizlerin aşağıya çekilebileceğini söyledi.

Dış Ticaret Açığı

Dış ticaret açığının fazla olmasının en büyük nedenlerinden birinin enerji ithalatı olduğunu ifade eden Nebati, hidroelektirik santralleriyle bu açığın kapatılmasının hedeflendiğini belirtti ve şunları aktardı: Turizm gelirlerindeki muhtemel artış ve yağışların etkisiyle ekim-kasım aylarında tarımda yaşanacak verimliliğin piyasaları canlandırmasını bekliyoruz. 2022 sonuna kadar enflasyonun baskılanması için bazı araçları devreye sokabiliriz. 2023'ün ilk çeyreğinde ise Karadeniz'de bulunan doğalgaz ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin devreye sokulmasıyla birlikte ekonomik göstergelerde ciddi bir iyileşme kaydedilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /