Bakan Nebati'den memur zammı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memurların temmuz ayında alacağı maaş zammı hakkında konuştu.2022 yılında memurların aylıklarında oluşan kümülatif artışının yaklaşık yüzde 83'e ulaşacağını aktardı.

Bakan Nebati'den memur zammı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ek bütçe görüşmelerine katılarak burada kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Çok merak edilen konulardan biri olan memurların ve emeklilerin temmuz zammı konusunda bazı açıklamalarda bulundu. 


Yaklaşık yüzde 40 zam
Bakan Nebati, Temmuz ayında memurlara yapılacak zam konusunda ocak ayında maaşlara yüzde 30.95 bir zam yapıldığını hatırlatarak, Temmuz ayında yapılacak olan zammın Haziran enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte kesinleşeceğini ve bu oranın yaklaşık olarak yüzde 40 oranında olabileceğini aktardı. Yapılacak olan bu zamlar ile birlikte memurların 2022 yılında maaşlarında kümülatif artışın yaklaşık yüzde 83'e ulaşacağını aktardı. 
Yüzlerce emekliyi ilgilendiren zam açıklaması ise yine Bakan Nebati’den geldi. Emeklilerin temmuz maaşlarına gelecek olan zammın ise yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngördüklerini söyledi.
Bakan Nebati’nin açıklamasına göre memur emeklilerinin maaşlarında kümülatif artışın yüzde 83'e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin kümülatif artışının yüzde 76'ya ulaşacağını aktardı.