Bakan Nebati açıkladı! Tüm mali süreçler elektronik ortama taşınacak

Bakan Nebati yapmış olduğu açıklamasında teknoloji reformu ile birlikte tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyacaklarını söyledi.

Bakan Nebati açıkladı! Tüm mali süreçler elektronik ortama taşınacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati teknoloji reformu ile birlikte yeni bir döneme başlayacaklarının sinyalini verdi. Konuya dair yapmış olduğu açıklamasında geliştirilen yerli ve milli yazılım teknolojisi ile birlikte bütçe oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyacaklarını söyledi.

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi'nin detayları

Yapılacak olan yeni reformu sosyal medya üzerinden duyuran Bakan Nebati Bakan Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi'ne hakkında genel bilgiler paylaştı.Yeni bir reform olduğunu aktaran Bakan Nebati; geliştirilen yazılıma dikkat çekerek yerli ve milli yazılım teknolojisiyle bütçenin oluşturulmasından kesin hesabın çıkarılmasına kadar tüm mali süreçleri elektronik ortama taşıyacaklarını, elektronik belge altyapısına ve açık kaynak kodlu yazılım mimarisine sahip, uluslararası standartlara uygun Muhasebe Bilişim Sistemi'nin, merkezi yönetim kapsamındaki tüm idarelerde ve talep eden diğer kurumlarda uygulama çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Proje kapsamında yer alan işlemler

Geliştirilen proje kapsamında, muhasebe sistemiyle uyumlu harcama yönetim sisteminin hayata geçirilirken, e-Fatura uygulaması ile kağıt fatura kullanımının kaldırıldığını, e- Tahsilat altyapısının güçlendiğini e-Teminat altyapısının yaygınlaştığını, e-belge dönüşümünün gerçekleştirildiğini aktardı.