Bakan Kurum Müjdeyi Verdi 81 İle 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Şartları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayında gazetecilerin sorularını açıkladı. Kurum, TOKİ konutları müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını söyledi. TOKİ başvuru şartları belli oldu.

Bakan Kurum Müjdeyi Verdi 81 İle 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Şartları

Habertürk TV’de yayınlanan programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşın uygun fiyatlarla ev alması için yapılan çalışmadan bahsetti ve müjdenin açıklanacağı tarihi paylaştı. Bakan Kurum’un uygun kontlu TOKİ ile ilgili önemli açıklamaları;

Cumhurbaşkanı Açıklayacak

‘’TOKİ özel bütçeli bir kuruluş, yapmış olduğumuz bütün sosyal konutlarda vatandaşımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesi için sübvanse ediyoruz. Vatandaşımız aidat öder gibi taksitle ev sahibi oluyor. İnşallah yakın zamanda sayın Cumhurbaşkanımız yeni projeyi açıklayacak. Tamamen özel bütçe kaynaklarıyla yapıyoruz. Hazine'den bu noktada 1 kuruş çıkmıyor. 10 milyarı aşkın maliyetle vatandaşımıza, milletimize bu alanları armağan ediyoruz.

Kira Fiyatları Üzerinde Çalışıyoruz

Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışını bire bir takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir paket açıkladı. Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz. Kentsel dönüşümle alakalı projeleri yarım kalmış firmalara da destek paketini açıkladık. Kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce Hazine Maliye Bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımız, genel başkan yardımcılarımızla, belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız yakında açıklayacaktır. Yereldeki talepleri de dikkate alarak bu proje gerçekleşecek.

81 İlde Konut İmkanı

Tüm dünyada tedarik zincirinde bozulma oldu, tarihte görülmemiş enflasyonlar yaşandı tüm dünyada. Konut maliyetleri bu noktada arttı. Biz maliyetleri düşürecek, sektör ve vatandaşımıza daya uygun şartlarda konut ve erişimi kolaylaştıracak projeyi yakın zamanda açıklayacağız. TOKİ ile konut ürettik. 15-20 yıl vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli vatandaşlarımıza verdik. Ağustos ayında sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak. Vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız.

Konut Fiyatları Normalleşecek

Sosyal konutta geçen sene 100 bin açıkladık. İnşallah bu sene rekor bir rakam açıklayacağız.
Konut fiyatları normalleşecek. Biz normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız. Maliyetleri düşürmek için gerekli olan her türlü katkıyı özel sektörümüze, vatandaşımıza vereceğiz. Konut edindirme amacıyla her projeye destek vereceğiz. Konutu sadece konut imarlı yerlere yapacağız. Orası boş hadi gidelim yapalım diye bir şey olamaz. KDV , vergi, resim harç muafiyeti uygulayacağız.''

TOKİ Başvuru Şartları Nasıl Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası 150 bin konut için duyurduğu TOKİ’ye 30 milyarlık finansman sonrası gözler yeni kampanyaya çevrildi. Haziran ayında açıklanacak bu konut satışları için detaylar da belli oldu. Konut alacak vatandaşların yüzde 10 Peşinat vermesi gerekiyor.

240 Vadeli Sabit Taksit

Konut satışları yüzde 10 peşin 240 ay vadeli ve sabit taksit ödemeli olarak satışa sunulacak. Dar gelirli aileler için hazırlanacak bu kampanya 81 ilde 150 bin konut olarak gerçekleşecek.

Geliri 10 Binin Üstünde Olana Ev Yok

Dar gelirli vatandaşlar için yapıldığı söylenen bu TOKİ evlerine başvurabilmek için vatandaşların hane halkı geliri 10 Bin TL’den fazla olmayacak. Bu kural sadece İstanbul için değişiklik gösterecek. İstanbul’da bu rakam 11 bin 500 TL olarak uygulanacak. Ayrıca evlerin satış fiyatı 400 bin TL bandında olacak.

Engelli Vatandaşa Yüzde 5, Emekliye Yüzde 25

Engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Emekli vatandaşlara ise konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjan ayrılacak.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

Tüm Başvuru Şartları

TOKİ’nin yapacağı bu konutlara sahip olmak için aşağıdaki başvuru şartlarını taşımak gerekiyor.

T.C. vatandaşı olmak

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak.

Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak.

TOKİ'den konut satın almamış olmak ve konut kredisi kullanmamış olmak (Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç)

Başvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor.

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olmak (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor)

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /