Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı Açıklaması!

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi projesiyle ilgili konuşma yaptı. Bakan Kurum CHP cephesinde tartışma yaratan projeye devam edeceklerini belirtirken, "Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Onlar tehdit edip dursunlar biz projelerimizi yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu. Ayrıca Bakan Kurum Atatürk Havalimanı alanında hiç bir şekilde konut yapılmayacağını söyledi.

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na Millet Bahçesi projesi ve tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Millet bahçesi projesinin yapımı için iş makinelerinin girdiği Atatürk Havalimanı’na girmesine tpki gösteren CHP'ye yanıt veren Bakan Kurum, geri adım atmayacaklarını duyurdu.


Bakan Kurum'un Atatürk Havalimanı'na Millet Bahçesi projesine ilişkin yaptığı açıklamaları şöyledir;
"Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Onlar tehdit edip dursunlar biz projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. Burası 1900'lü yıllarda ilk havalimanı olarak hizmete girmiş bir alan. 1953'te de uluslararası hava trafiğine açılmış. Burada yaşanan trafik problemi, hava kirliliğinden sebep, Küçükçekmece, Bağcılar, Bakırköy bölgesinde milyonlarca vatandaşımız yaşıyorlar. Hava kirliliğinden, gürültü probleminden dolayı, sesten dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu büyük İstanbul vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanımız yapıldı.


Atatürk Havalimanı'na Konut Yapılacak Mı?
Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceğiz bir mekan haline gelecek. İstanbul'un cazibe merkezi diyeceğimiz, vatandaşımıza açacağımız bu alanda gençlerimiz deneyler yapacak, kıraathanede ders çalışacaklar, çok çok da önemsediğim, İstanbul bir deprem bölgesi, olası afet durumunda burası çok önemli bir toplanma alanı görevi görecek. . Hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacağız. Millete sözlerini tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimizin ihtiyacı neredeyse biz orada olmaya gayret gösteriyoruz. "dedi.