Bakan Kasapoğlu'ndan Suriyeli Açıklaması : Dünyanın En Cömert Ülkesi Türkiye'dir

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, NATO Parlementer Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Ortadoğu Özel Grubu ortak toplantısında konuştu.

Bakan Kasapoğlu'ndan Suriyeli Açıklaması : Dünyanın En Cömert Ülkesi Türkiye'dir

Burada Suriye'deki iç savaş ve sonrasındaki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kasapoğlu, Türkiye'nin insani yardım konusunda dünyadaki en cömert ülke olduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, 'Sadece Türkiye'nin değil, bütün insanlığın yükünü, sorumluluğunu omuzlarımızda hisseden bir anlayışa sahibiz.Şu anda ülkemizde, yurtlarındaki trajik olaylardan kaçmak zorunda kalan 3,5 milyondan fazla Suriyeli'yi ağırlıyoruz. BM Mülteciler Yüksek Komiserinin de ifade ettiği gibi Türkiye, dünyanın en büyük zorunlu sığınmacı nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Geçici koruma altındaki Suriyeli kardeşlerimize yardım ve hizmet götürmek için, onların yaralarını sarmak için 33 milyar doların üzerinde bir harcamayı gerçekleştirdik. Türkiye, dünyanın insani yardım noktasındaki en büyük donör ülkesidir ve kişi başına düşen insani yardım harcamasına göre de en cömert ülkedir.' ifadelerini kullandı.

Zor koşullarda insani hassasiyetin ön plana çıkmasından taraf olduklarını belirten Kasapoğlu, Suriyelilere ev sahipliği yapılırken topluma uyum sağlamaları noktasında önemli hizmet sunduklarını belirtti.