Bakan Işıkhan, Maden İşçileriyle Önemli Bir Buluşma Gerçekleştirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlamak adına Ankara'daki Nallıhan Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı'nda maden işçileriyle bir araya geldi.

Bakan Işıkhan, Maden İşçileriyle Önemli Bir Buluşma Gerçekleştirdi

İş Sağlığı ve Güvenliği Öncelikli

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, maden işçileriyle birlikte sofralarını paylaşarak, maden çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği için adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı. İşçilerin, madenlerde güvenle çalışıp sağ salim çıkması için gereken koşulların sağlanması amacıyla çaba gösterdiklerini belirtti.

Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi Hedefleniyor

Bakan Işıkhan, mesleğini yerin derinliklerinde icra eden maden işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve işlerini riske atmadan güvenli bir şekilde yapmalarını amaçladıklarını ifade etti.

"4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla, yerin yüzlerce metre altında alın teri dökerek geçimini sağlayan maden işçilerimize teşekkür ediyor, kaybettiğimiz cesur madenci kardeşlerimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuşan Bakan, maden işçilerinin emeklerine ve fedakarlıklarına vurgu yaparak önemlerini belirtti