Bakan Ersoy´dan Çok Konuşulacak Sözler!!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldığı bir programda gece müzik kısıtlamasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ersoy´un “İşin içinde ses kirliliği var” sözleri ise müzik piyasasında muhtemelen büyük tepkilere yol açaçacak..

Bakan Ersoy´dan Çok Konuşulacak Sözler!!

Koronavirüs pandemisi sürecinde kısıtlama getirilen alanlardan biriydi gece müzik uygulamaları.  Birkaç gün önce İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile müzik kısıtlaması saat 00.00´dan "Saat 01.00'e" uzatıldı.

Yayımlanan genelge ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, "Konuya sadece pandemi gözüyle bakmamak lazım. Ses kirliliği de var işin içinde. Kısıtlama, genel olarak ele alınan bir durum" dedi ve muhtemel bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı. Programda tartışma yaratan gece müzik kısıtlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, müzik yasağı konusuna geniş açıdan bakılması gerektiğini belirterek, "Şimdi o müzikle ilgili konuya geniş bakmak lazım. Daha önce de belirttiğim gibi Bakan olmam vasfıyla da normalleşme taraftarıyım. Pandemi öncesine dönmeden bahsediyorum. Ama ihtiyaçlara devlet aklıyla yaklaştığımız zaman sadece bir kesimin değil, bütün kesimlerin çıkarını ve hakkını gözetmeniz gerekiyor. Sadece bir kesimin hakkını savunarak bu işleri yapamıyorsunuz" dedi ve ekledi "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesini iyi okuduğunuz zaman saat 12'den 1'e uzatılması önemli ama orada sadece uzatılmasından bahsetmiyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine de geniş şekilde vurgu yapıyor. Bu da çok çok önemli. Aslında bu vurguyu yaparak ses kirliliği ile mücadelede anlamında bazı şeyleri vurgulamak istiyor. Ana sıkıntı da burada başlıyor. Sadece pandemi gözüyle bakmamak gerekiyor. Ses kirliliği olarak da bakmak gerekiyor."

Bakalım müzik camiası Bakan Ersoy´un bu sözlerine nasıl tepki verecek?