Bakan Ersoy Açıkladı: O Kısıtlama Yeniden Değerlendirilecek

Koronavirüs nedeniyle müzik yayını yapan işletmelere saat 00.00 kadar müzik yayını yapma sınırlamasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan açıklama geldi.

Bakan Ersoy Açıkladı: O Kısıtlama Yeniden Değerlendirilecek

Her yerde aşamalı düzenleme yapılması gerektiğini, önyargıları farklı algılara çekmeye çalışan bir kesim olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı, bu uygulamanın sadece Türkiye’ye özgü bir uygulama olmadığını belirterek, “Kabine toplantısı öncesi Koronavirüs Bilim Kurulu toplantı yapıyor. Bilim Kurulu'ndaki tavsiye kararlarını Sağlık Bakanımız bize Kabine'de sunuyor. Biz de o kararlara uygun oy kullanıyoruz. Biz orantılı gitmek zorundayız. Hastalığın şakası yok. İkinci normalleşmenin sonuçlarını görmek zorundayız. İlk normalleşmede kısıtlama 21.00'da başlıyordu. Şimdi uzatıldı. Daha önce de 19.00'du. Aşamalı bir şekilde rahatlık geliyor. Şimdi tekrar izlenecek. Bu sınırlama sanki Türkiye'ye özgü bir sınırlamaymış gibi düşünülmesin. Avrupa ülkelerinin çoğunda var bu” diye konuştu.

Habertürk’te katıldığı canlı yayında salgınla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy ayrıca şunları söyledi:

Bence pandemi döneminde önyargılarımızı bir yere bırakalım. Bu pandemi çok hassas bir konu. Bilimsellikle açıklanabilen bir konu. Biz de Bilim Kurulu'nun aldığı kararlarla uyumlu hareket etmek zorundayız. Her yerde aşamalı bir düzenleme yapmalıyız. Önyargıları farklı algılara çekmeye çalışan bir kesim var. Müzik kısıtlaması salgının durumuna göre yeniden değerlendirilecek.