Bakan Ersoy Açıkladı Çok İyi Bir Kadro Alacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 24 TV'de gündeme ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy kütüphanelerle alakalı yaptığı kadro açıklamasında, "Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı bize sözlü onay verdi. Kütüphanelerle ilgili iyi bir kadro alımı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy Açıkladı Çok İyi Bir Kadro Alacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 24 TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, Zeynep Türkoğlu moderatörlüğünde; 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ve Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar'ın sorularını cevaplandırdı.

Hangi Kadrolar alınacak

Kütüphaneci alımı için daha önceki yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan ilanda şu şartlara yer verilmişti;

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak

KPSS'den asgari 70 almış olmak

35 yaşından küçük olmak

Elbette bu yıl için şartların değişmesi söz konusu olabilir. Net bilgiyi Kültür Bakanlığı kütüphane personel alımı başladığında belli olacaktır.

Bakan Ersoy'un açıklamalarından satır başları:

"Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı bize sözlü onay verdi. Kütüphanelerle ilgili iyi bir kadro alımı yapacağız."

"Bizim en büyük silahlarımızdan biri, Güvenli Turizm Sertifikasını Türk turizm sektörünün hayatına geçirmek ve dünyaya örnek olmak."

"Turizm Geliştirme Ajansı'nın kadroları tamamen profesyonel yöneticiler ve uzmanlardan oluşuyor. Hayatımızdaki iletişim yöntemleri değişti 10-15 yıl önceki iletişim metotları artık kullanılmıyor."

"Kültür Yolu Festivali, İstanbul için çekim aktivitesi etkinliği olacak. Bu etkinliğin ikincisi 28 Mayıs-12 Haziran arasında olacak. 28 Mayıs itibarıyla Ankara'yı da dahil ettik."

"Cumhurbaşkanımız eksik olmasın her engelde yanımızda oldu. Tabii yanınızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir güç olduğu zaman engelleri hızlı aşıyorsunuz."

"Bir şeyin sağlamasını yapmak istiyorsanız pazar çeşitlemesine gideceksiniz. Biz şu anda, potansiyel pazarlarda çok yoğun tanıtım yapıyoruz."

"Ormanlar, yasanın ötesinde Anayasayla korunuyor. Anayasa, yanan ormanlar, tekrar ağaçlandırılmak zorunda diyor. Oluşturmaya çalıştıkları algıyla ilgili bir tane örnek yok."