Bakan Duyurdu! Eximbank 100 Baz Puan Faiz İndirimi Yapacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan Türk Eximbank'ın döviz kredilerinde yeni bir faiz indirim kararı aldığını belirterek, döviz kredilerinde, vade ve türlerine göre değişiklik gösteren oranlarda 100 baz puana varan faiz indirimi yapılacağını söyledi.

Bakan Duyurdu! Eximbank 100 Baz Puan Faiz İndirimi Yapacak

Bakan Duyurdu! Eximbank 100 Baz Puan Faiz İndirimi Yapacak

Bakan Pekcan, konuya dair bir yazılı açıklama yayımlayarak, kasım ayındaki 90 baz puanlık indirimi hatırlatarak döviz kredilerini daha uygun koşullarda ve yoğun kullanılmasına imkan tanınacak yeni faiz düzenlemesine gidildiğini söyledi. Bakan Pekcan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"İhracatçımızın bankası Türk Eximbank, döviz kredilerinde, vade ve türlerine göre değişen oranlarda olmak üzere 100 baz puana varan yeni faiz indirimlerine gitti. Yapılan düzenlemeye göre, kısa vadeli kredi faizlerinde 15 baz puan indirim yapılmasına, marka kredisi faizlerinde 100 baz puan indirim yapılarak libor/euribor yüzde 2,75'e düşürülmesine ve vadenin 3 yıldan 10 yıla çıkarılmasına, reeskont kredisi faizlerinde tüm vadelerde 10 baz puanlık indirim yapılarak faiz oranlarının 120 gün vadede libor/euribor 0,40'tan libor/euribor 0,30'a düşürülmesine, işletme sermayesi ve yatırım kredilerindeki faizlerde 20 ve 45 baz puan arasında indirim yapılmasına, katılım bankaları aracılığıyla kullandırılan Sevk Öncesi İhracat Döviz Kredisi için 120, 180, 360 gün olan vadelere 540 gün seçeneği getirilmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde belirlediğimiz hedeflerimize ulaşma yolunda ihracat dünyamıza yeni finansman imkanı sağlayacak söz konusu düzenlemenin ihracatçımıza hayırlı olmasını diliyorum.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA