Bakan Derya Yanık: HDP ile flörtleşmeden sonra Erzurum'un vereceği tepki hesaba katılmalıydı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldığı canlı yayında dün Erzurum'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Bakan Derya Yanık: HDP ile flörtleşmeden sonra Erzurum'un vereceği tepki hesaba katılmalıydı

Dün Erzurum'da miting gerçekleştirdiği esnada taşlı saldırıya uğrayan ve miting yapamadan alandan ayrılmak zorunda kalan İBB Başkanı Elrem İmamoğlu'na yönelik gerçekleşen provokasyonu katıldığı canlı yayında değerlendiren Bakan Derya Yanık, İmamoğlu'nun daha önceki il ziyaretlerinde de karışıklıklar yaşandığını hatırlattı.

Yaşananlara çok üzüldüğünün altını çizen Bakan Derya Yanık, İmamoğlu'nun esnaf ziyareti sonrasında miting alanı olmayan bir yeri seçtiğini söyledi.

Spontan gelişen bir miting olduğunun altını çizen Bakan Derya Yanık, Ekrem İmamoğlu'nun HDP'ye karşı sergilediği tutum sonrasında bu tür olayların vuku bulunacağının öngörülmesi gerektiğini vurguladı:

"Sonuçta bir seçim çalışması yapıyoruz. Rakiplerimize tatlı tatlı atışmalarımız oluyor, sert eleştirilerin olduğu dönemler oluyor bu gayet normal. Ama kitle psikolojisini hesaba katmak gerekiyor. Erzurum'da bu anlamda miting alanı olabilecek noktada gerekli önlemler alınmışken biraz spontan konuşmalar anladığım kadarıyla sayın İmamoğlu tarafından esnaf ziyareti sonrası hemen miting alanı olmayan bir yerde konuşmaların yapılması vb. biraz karışıklık olmuş. Ona da çok dikkat etmek lazım. Canım burada konuşmak istiyor olmaz"

"Niyet okumak ya da yeni bir tartışma yaratmak istemem ama sayın İmamoğlu'nun daha önceki ziyaretlerinde de benzer karışıklıklar yaşandı. Biraz metazori, kuralları çok dikkate almayan, kuralları kendisine göre koymaya çalışan bir tutumu var, bu olmaz. Nitekim Erzurum belli hassasiyetleri olan bir yerdir. Maalesef Van mitingindeki o işaretlerden, HDP seçmeniyle flörtleşmeden sonra Erzurum'un belli bir tepki göstereceğini var saymak gerekiyordu. Yine söylüyorum geçmiş olsun. Bir hafta sonra seçim bitecek herhangi bir gerilim kalmayacak. Bunları hesaba katmak lazım"