Bakan Çavuşoğlu Açıkladı! Ağustos Ayında Başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile İstanbul'da bir araya geldi. İki bakan, görüşmenin arıdndan basın açıklaması yaptı.

Bakan Çavuşoğlu Açıkladı! Ağustos Ayında Başlıyor

Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada Ağustos itibariyle İran ile karşılıklı uçuşların başlayacağını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Sınırları açtık. Hem hava yolu, hem de sınırdan geçişler için de çalışmaya devam edeceğiz. Bu, özellikle önümüzdeki süreçte turizm sektörü için de, her iki taraf için de önemli. Bir aksilik olmazsa zaten uçuşların da 1 Ağustos itibarıyla açılması planlanıyor. Karşılıklı güven ve ortak fayda temelinde ikili ilişkilerimizi geliştirmek için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bölgedeki terörle mücadele konusuna da değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bölgemizde terör var. Terör, hepimizin düşmanıdır. Terörle mücadele dahil güvenlik konularını da ele aldık. Bu konularda önümüzdeki süreçte de çalışmaya devam etmemiz lazım. Suriye'deki durumu biliyorsunuz. Bundan sonraki süreçte Suriye'ye kalıcı barışı getirmek için neler yapmamız gerektiğini somut konuşup adımları atmamız lazım. Bunlardan bir tanesi de anayasa komisyonu. Ağustos ayında toplanması öngörülüyor ve bunun da başarılı olması gerekiyor." dedi.