Bakan Bozdağ’dan İyi Hal İndirimi Hakkında Açıklamalar

Son Dakika. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iyi hal indirimi hakkında açıklama yaptı. Kadına şiddet, sağlık personellerine saldırı, iyi hal indirimi düzenlemesi geliyor.

Bakan Bozdağ’dan İyi Hal İndirimi Hakkında Açıklamalar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iyi hal indirimleriyle ilgili, "23 bıçak yiyen bir kadını bıçaklayan faili bizim kanunumuz adli kontrolle serbest bırakmaya izin vermez. O nedenle yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye karar verdik. Bunlardan sonra iyi hal indirimi ucu açık nedenlerle olmayacak." dedi.

Kadına şiddet, sağlık personellerine şiddet, iyi hal indirimi ile ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu kararları televizyonda izleyince kahroldum" dedi.

Bakan Bozdağ'ın gündeminde yargıda yapılacak yeni düzenlemeler vardı. Kadına şiddet kapsamındaki kadının yüzüne kezzap atma ve sağlık personellerine şiddetin katalog suçlardan olacağını açıklayan Bozdağ, verilen skandal kararlara da değindi.

Ayrıca stokçular hakkında da yeni düzenlemeler yapılacak

Kadına Şiddete İyi Hal İndirimi Kalkacak

Mart ayında TBMM'ye gönderilmesi planlanan paket ile kadına yönelik şiddete karşı suçlarda uygulanan cezalar artırılacak. Ayrıca kadına karşı şiddette 'iyi hal indirimi' kaldırılacak. Mahkemede kravattan dolayı uygulanan 'iyi hal indirimi' de yapılmayacak. Kadınları ısrarla takip ise suç haline gelecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce gerçekleştirilen Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı'nda, "Kravata göre, boyun bükmeye göre indirimler üzerinde durup bu konuda da yeni adım atmak gerektiğine inanıyorum. İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir. Eğer yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlı olduğumu ifade etmek isterim. Her işin üzerine gideceğiz. Yargının üzerine ne düşüyorsa onu da sağlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /