Bakan Bozdağ’dan ‘6 Yaşındaki Çocuğa İstismar’ Açıklaması

Adalet bakanı Bekir Bozdağ’dan 6 yaşındaki çocuk istismarı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Buna göre 6 yaşındaki çocuk istismarı ile ilgili verilen hapis cezası hakkında, 'hukuk işliyor, yargı kararını beklemeliyiz, eninde sonunda hak da adaletle yerini bulacaktır’ ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ’dan ‘6 Yaşındaki Çocuğa İstismar’ Açıklaması

Peki Neler Olmuştu?

İsmaiağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı üyelerinin 6 yaşındaki kızlarının evlendirilmesi ile ilgili gazeteci Timur Soykan deşifre etmişti. Bu olay Türkiye gündemini bomba etkisiyle sarsmıştı. Konunun yargı mecralarına intikal etmesi üzerine olayın üzerine gidildi ve 6 yaşındaki çocuğa istismar ile ilgili dava açıldı. Davanın bundan birkaç ay sonrasına bırakılması yine aynı şekilde sosyal medyada gündem olunca birkaç ay öne çekildi. Adalet bakanı Bekir Bozdağ ise konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada yargı merdivenin faaliyetlerini devam ettirdiği ve konu ile ilgili şimdilik herhangi bir yorum yapmanın gereksiz olduğunu ve eninde sonunda adaletin tecelli edeceğini söyledi.


Diğer taraftan çocuğa cinsel istismarda bulunan kişi başta olmak üzere çocuğun ailesi ile ilgili kişiler hakkında tutuklama kararı verilmişti. Bütün Türkiye bu olayın yakından takipçisi iken son dakika gelişmeleri bu satırlardan takip edebilirsiniz.