Bakan Bolat'tan Müjdeli Haber: Mal İhracatında Dev Bir Başarı Hedefi, 256 Milyar Dolar Yolculuğu Başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 9. Helal Zirvesi'nin ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, sağlık turizminde ve ihracatındaki etkileyici artışları vurguladı.

Bakan Bolat'tan Müjdeli Haber: Mal İhracatında Dev Bir Başarı Hedefi, 256 Milyar Dolar Yolculuğu Başlıyor!

Sağlık Turizmindeki Yükseliş

Bakan Bolat, bu yılın ilk 9 ayında Türkiye'ye yönelik sağlık turizminin yüzde 17 arttığını ve bu alandan 1 milyar 700 milyon dolarlık gelir elde edildiğini belirtti. Özellikle, Türkiye'de sunulan kaliteli sağlık hizmetlerine duyulan talebin giderek arttığına dikkat çekti.

Sağlık Hizmeti İhracatındaki Artış

Bolat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla sağlık hizmeti ihracatlarında yüzde 9,5'lik bir artış yaşandığını dile getirdi. Bu artışla Türkiye'nin sağlık hizmetlerindeki uluslararası etkinliğinin ve rekabet gücünün arttığını belirtti.

Türkiye'nin Ticaret Başarısı

Bakan Bolat, Türkiye'nin sağlık sektöründe gösterdiği başarıları ve yakaladığı ivmeyi vurgulayarak, ülkenin sağlık turizmi alanında önemli bir konuma geldiğini ifade etti. Özellikle, devlet güvencesi altında sunulan birinci sınıf sağlık hizmetlerinin yabancı hastalar tarafından da tercih edildiğine değindi.

Elektrik ve Elektronik Ürünler İhracatındaki Artış

Bolat ayrıca, Türkiye'nin elektrik ve elektronik ürünler ihracatındaki artıştan bahsederek, son beş yılda sektördeki ihracatın 8.7 milyar dolardan 13.7 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Bu başarıyı, sektörün karşılaştığı küresel krizlere rağmen elde etmiş olmanın önemine vurgu yaptı.

Hedefler ve Gelecek Projeksiyonu

Son olarak, Bakan Bolat, Türkiye'nin hizmet ve mal ihracatındaki hedeflerine değindi. Gelecek projeksiyonunda, 2028 yılına kadar 375 milyar dolarlık mal ihracatı ve 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedeflediklerini paylaştı.

Bakan Bolat'ın konuşmalarının ardından, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere katılım sağladığı ve standları ziyaret ederek alandan ayrıldığı bildirildi.