Bakan Blinken'den Önemli Adım! Üçüncü Kez Orta Doğu Ziyareti Yolda! Detaylar ve Beklentiler Burada!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, son zamanlarda Orta Doğu'daki durumu yakından takip ediyor. Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırı sonrasında, Blinken, bölgeye üçüncü kez yapacağı ziyaret öncesinde hazırlıklarını tamamlıyor.

Bakan Blinken'den Önemli Adım! Üçüncü Kez Orta Doğu Ziyareti Yolda! Detaylar ve Beklentiler Burada!

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Öncesi Brüksel Ziyareti

Bugün düzenlenecek olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Blinken'in Brüksel'e olan ziyaretini de beraberinde getiriyor. Toplantıya katılmak üzere Brüksel'e giden Blinken, burada stratejik konularda diğer ülkelerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Orta Doğu Ziyaret Planları

Blinken'in Kuzey Makedonya ziyaretinin ardından Orta Doğu'da resmi temaslarda bulunması planlanıyor. İlk olarak İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret edecek olan Blinken, bölgedeki acil insani durumu ele almak üzere liderlerle görüşmeler gerçekleştirecek. Ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ederek temaslarını genişletecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Blinken'in programı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yapmış olduğu açıklamada, "Bakan Blinken, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak ve ardından Belçika ve Kuzey Makedonya'ya geçerek muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. İsrail ve Batı Şeria'da insani durumu ele almak üzere liderlerle temaslarını sürdürecek. Ayrıca, Dubai'de gerçekleşecek COP28'e katılacak" şeklinde bilgi verdi.