Bakan Bilgin Canlı Yayında Açıkladı Sözleşmeliye Kadro ve EYT

Asgari ücret zammı sonra gözler sözleşmeli personele kadro konusu ve EYT konusuna geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin Canlı Yayında Açıkladı Sözleşmeliye Kadro ve EYT

Dün açıklanan asgari ücret zammı sonrası milyonlarca kişide kendileri ile ilgili gelecek güzel bir haberi bekliyor. Konu ile İlgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den canlı yayında açıklamalar geldi.

İlk Sırada Sözleşmeliler Sonra EYT’liler Var

Haber Global ekranlarında canlı yayında konuşan Bakan Bilgin, "Eyt ile ilgili çalışmalarımız da var. Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT’de var. Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz" açıklamasını yaptı.

Oldukça Yüksek Bir Artış

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı asgari ücret zammı ile ilgili de açıklama yapan Bakan Bilgin, "Asgari ücrete yüzde 30 zam oldu öncesinde de yüzde 50 zam yapılmıştı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu oldukça yüksek bir artıştır. Bu ara artıştır üstelik. Yıl sonuna kadar yapıldı. Cumhurbaşkanımızla görüştük. O da değerlendirmelerini yaptı. Asgari ücret zammı bugün itibarıyla geçerli olacak. Sendikalar, kendi görüşlerini desteklemek için bazı açıklamalara başvurabilirler ama bunlar bilimsel değil. Türkiye'de bugün açlık sınırının 3 bin 3 bin 500 lira olduğunu yoksulluk sınırının da 6 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Sendikaların verdiği rakamlar bilimsel değil. Onları değil Türkiye gerçekliğini dikkate alıyoruz" açıklamalarında bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /