Bakan Bilgin Asgari Ücrete Zammın Tarihini Açıkladı

Asgari ücrete ara dönemde zam beklentisinde olan milyonlarca çalışanın umudunu bitiren açıklamaları yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin görüşüleceği tarihi de açıkladı.

Bakan Bilgin Asgari Ücrete Zammın Tarihini Açıkladı

Artan enflasyon ve ürünlere gelen zamlarla başa çıkmaya çalışan asgari ücretliler, hükümet kanadından gelebilecek ara zam umudunu bekliyordu; ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçen gün yapığı açıklamayla asgari ücretlinin zam hayalini suya düşürmüştü. Bakan Bilgin ‘’ Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz’’ ifadeleriyle zam yapılmayacağını açıkça belirtmişti.

Zam İçin Aralık Ayını İşaret Etti

Bir dizi ziyaret kapsamında Isparta’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İl Özel İdaresi çalışanlarıyla iftar yemeğinde buluştu. Asgari ücretin görüşülmesi ile beraber memur ve emeklileri koruyacak düzenlemeleri açıklayan Bilgin, "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl başında sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30'un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirildi. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi yapacağımızın şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum. Asgari ücreti önümüzdeki aralıkta yeniden gündeme alırsak o tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye'nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim" dedi.

Zam 2023’te

Bu sözlerle asgari ücrete ara zam kapılarını tamamen kapatan Bakan Bilgin, zammın aralık ayında görüşüleceğini ifade etti. Bu durumda asgari ücretli zamlı maaşını 2023 Ocak maaşıyla almaya başlayacak.

Sizce asgari ücrete ara zam yapılması gerekir miydi? Gerekli ise neden gerekli yada gereksiz olduğunu düşünüyorsanız gerekçesi nedir?

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /