Bakan Bilgin 1 Mayıs´ta Açıklayacağım Demişti

Bakan Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada "1 Mayıs'ta emekliye ek zammı açıklayacağım" diyerek milyonlarca kişiye müjde vermişti.

Bakan Bilgin 1 Mayıs´ta Açıklayacağım Demişti

Bir süre önce konuk olarak katıldığı bir programda “Temmuzda emekliye sürprizimiz olacak. Detayları 1 Mayısta açıklayacağım.” Diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün beklenen açıklamayı yapmadı. Bu gelişme sonrası milyonlarca emekli hayal kırıklığına uğrarken, açıklamanın neden yapılmadığına dair de herhangi bir bilgilendirme de kamuoyu ile paylaşılmadı.

Bakanı Bilgin emekli maaşları için 1 Mayıs'ta müjde vereceğini açıklamıştı. Bilgin, 26 Nisan'da yaptığı açıklamada "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Milyonlarca emekli Vedat Bilgin'in 1 Mayıs pazar günü yapacağı açıklamaya kilitlendi ancak Bakan Bilgin,  herhangi bir açıklama yapmadı. Bakan Bilgin'in önceden müjdelediği açıklamayı neden yapmadığına yönelik herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı.

Beklenen açıklamanın gelmemesi milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber canlı yayınında şunları söylemişti: "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak."