Bakan Açıkladı! 10 Milyon Vatandaşa Elektrik Faturası Yardımı Verilecek, Okul Saatleri Değişebilir! İşte Detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelikle Hafta Sonu programına katılarak burada gündemdeki meseleler, bakanlığın çalışmaları ve vatandaşların merakla beklediği elektrik faturası desteğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Açıkladı! 10 Milyon Vatandaşa Elektrik Faturası Yardımı Verilecek, Okul Saatleri Değişebilir! İşte Detaylar...

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu'da üretime 2023 yılında başlanacağını açıklayan Bakan Dönmez, nükleer santralin Türkiye için bir hayal olduğunu fakat bu projenin başarıyla gerçekleştirileceğini söyledi.  


ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN 10 MİLYON VATANDAŞ FAYDALANACAK

Elektrik faturası desteğiyle ilgili 2.5 milyon haneye fatura desteklerinin başlayacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, uygulamadan 10 milyon vatandaşın faydalanabileceğini belirterek, "Düzenli sosyal yardım alan 2.5 milyon hanemiz var. Onlara elektrik yardımlarına başlayacağız. Hanehalkı sayısına göre sınıflandırılarak 75 kilowatt ile 150 kilowatt arasında değişen elektrik yardımları için en kısa zamanda çalışmayı tamamlayıp yayınlayacağız. Buradan yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalanabilecek." dedi. 

YAZ SAATİ UYGULAMASI

Yaz saati uygulamasına ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, "Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyordurk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük." şeklinde konuşurken, Valiliklerin okul saatleriyle ilgili düzenleme yapabileceğini belirtti. Bakan Dönmez, "İTÜ ile öngörülen tasarruf miktarları oldu mu diye bir çalışma daha yaptırdık ve öngördüğümüz gibi tasarrufların gerçekleştiğini gördük. Valiliklere bir talimat gönderip, okul saatleri ve mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapılmasını istedik. Edirne ile Kars'ın eğitim ve mesai saatleri aynı olacak diye bir şart yok. Benim bildiğim kadarıyla da İstanbul'da eğitim saatler 8:30, 9.00 civarına kadar çekildi." şeklinde konuştu.

Kamudaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA