B sınıfı ehliyetlerde flaş değişiklik! 2024'te şoke eden karar çıktı

Yeni Dönemde Trafiğin Hareket Noktası: B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Tanınan 125 cc Motosiklet Yetkisi!

B sınıfı ehliyetlerde flaş değişiklik! 2024'te şoke eden karar çıktı

İçişleri, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlıkları arasındaki işbirliği sonucu hayata geçirilen "Karayolları Trafik Kanunu"nda yapılan güncelleme, B sınıfı ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Motosiklet kullanma imkanı getiren bu değişiklik, sürücülerin belgelerini otomatik olarak güncelleyecek.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, bu yeniliğin ayrıntılarını paylaştı. Buna göre, B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmek için belirli bir direksiyon eğitimi almak zorunda kalacaklar. Öztürk, düzenlemenin en geç 2023 yılı sonuna kadar yürürlüğe girmesi gerektiğini vurgulayarak, sürücü kurslarının bu süreçteki etkin rolünü ön plana çıkardı.

ehliyet

Yeni uygulamada yaş sınırının olmaması dikkat çeken bir detay. Ancak, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bu konuda değerlendirmeler yapacağını belirten Öztürk, sürücülerin belgelerinin otomatik olarak güncelleneceğini açıkladı.

Öztürk, ayrıca, bu düzenlemenin "e-Ticaret kuruluşlarına kayıtlı sürücüler" için geçerli olmayacağını belirtti. Halihazırda B sınıfı ehliyet sahiplerinin 50 cc'ye kadar motosiklet kullanabildiğini hatırlatan Öztürk, 125 CC'ye kadar olan motosikletler için resmi bir açıklama yapılana kadar beklenmesi gerektiğini ifade etti. Ancak, çalışmalar tamamlandığında yeni yasanın yürürlüğe girmesi bekleniyor.