Aylardır Bekleniyordu, İşte WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler

Temmuz ayında ilan edilen ve oldukça önemli yeniliklere imza atan WhatsApp güncellemesi sonunda kullanıma açıldı. Güncelleme ile beraber grup katılımcı sayısı 512'ye çıkarılırken, en çok dosya gönderme boyutu ise 2 GB'a çıkarıldı.

Aylardır Bekleniyordu, İşte WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler

Günümüzde mesajlaşma denildiği zaman akla gelen ilk uygulamalar başında yer alan ve adeta SMS uygulamasını tarihe gömen WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler ile kullanıcılara hizmet vermeye devam ediyor. Buna rağmen maksimum dosya boyutu boşta olmak üzere bazı hususlarda rakiplerinin oldukça gerisinde kalan WhatsApp ve, bunun önüne geçebilmek amacıyla bazı çalışmalara başlamıştı.

Güncellemenin Olacağı Temmuzda Açıklanmıştı

Temmuz ayı içerisinde ilan edilen bir blog yazısında WhatsApp, uygulama açısından gelecekte yayınlayacağı güncellemeye yönelik çeşitli ipuçları vermişti.

Gelen Son Güncelleme İle Beraber WhatsApp'a Şu Özellikler Geldi;

  • Mesajın hem gönderen kişiden hem de aynı zamanda alıcıdan silinmesini sağlayan 'herkesten sil' özelliğinin süresi artık 2 günün üzerine çıkarıldı. Yani Göndermiş olduğunuz bir mesajın 48 saat sonra dahi her iki taraftan silinmesini sağlayabilirsiniz,
  • WhatsApp dosya gönderme boyutu 2 GB'a kadar çıkarıldı,
  • Arama çubuğunun hemen yan tarafında bulunan simgeye tıklamak suretiyle okunmamış mesajları sıralamak artık mümkün hale gelecek. Bunun yanı sıra aynı zamanda yoğun bir biçimde kullanılan mesaj silme özelliğinde çeşitli iyileştirmeler yapıldı.


Maksimum Dosya Gönderme Boyutu 2 GB'a Yükseltildi

Diğer taraftan 'benden sil' özelliğini kullanmak suretiyle bir mesajı sildiğinizde, bu işlemi İlk birkaç saniye içerisinde geri almanız mümkün hale gelecek. WhatsApp gruplarında en çok katılımcı sayısı 512'ye çıkarılırken ahirgül maksimum dosya boyutu ise 100 megabayttan 2 GB'a çıkarıldı.