Ayhan Erel: Suriyeli Sayısı 7 Milyon 500 Bin Olacak

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümeti mülteci politikaları üzerinden eleştirdi. Türkiye'deki mülteci sayısının günden güne arttığını, önlem alınmazsa bir çok şehirde Türk nüfusunun azınlığa düşebileceğini söyleyen Erel, Kilis ve Gaziantep'de gidişatın iyi olmadığını söyledi.

Ayhan Erel: Suriyeli Sayısı 7 Milyon 500 Bin Olacak

Ayhan Erel: Suriyeli Sayısı 7 Milyon 500 Bin Olacak

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye'nin dünyadaki en fazla mülteci barındıran ülke olduğunu, hükümetin mülteci politikası konusunda değişiklik yapmaması halinde 2040 yılına kadar Türkiye'deki Suriyeli sayısının 7 milyonu geçebileceğini, ilgili tarihlerde Türkiye'deki her 13 kişiden birinin Suriyeli olabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'DE 6 MİLYON MÜLTECİ VAR

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 3 milyon 800 bini kayıtlı, 1 milyon 500 bin kayıtsız 5 milyonun üzerinde Suriyeli'nin Türkiye'de bulunduğunu, ayrıca 190 farklı ülkeden 900 bine yakın mültecinin de bu rakama dahil edildiğinde Türkiye'deki mülteci sayısının 6 milyonu aştığını söyledi. 2011 yılından bu yana Türkiye'de Suriye politikasının yanlış izlendiğini, bununla birlikte Türkiye'nin en fazla mülteci barındıran ülke konumuna geldiğini söyleyen Ayhan Erel, "2018 yılı itibarıyla mülteciler için 40 milyar dolar harcandı. AK Parti hükümeti Türk halkının geleceğini Suriyeli sığınmacılar için harcadı. Bugün ülkemizde her 20 kişiden biri Suriyeli. 2040 yılında Suriyeli sayısı 7 milyon 500 bini bulacak. Bu rakam, her 13 kişiden birisinin Suriyeli olması demek." şeklinde konuştu.

TÜRK NÜFUS AZINLIĞA DÜŞECEK

Kilis başta olmak üzere Türkiye'nin bazı illerinde Suriyeli sayısının Türk nüfusunu geçmeye başladığını söyleyen Erel, Gaziantep ve Kilis gibi şehirlerde yaşayan Türk vatandaşlarının göç ettiğini, Suriyelilerin ise bu şehirlere gelmeyi sürdürdüğünü söyledi. Gelecekte Türk nüfusunun bir çok şehirde azınlık durumuna düşebileceğini söyleyen Erel, "AK Parti'nin sorumsuz ve yanlış Suriye politikalarının bedelini Türk halkı ödüyor." dedi.