Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Murat Kurum Kızılcahamam da Kıl Çadırında gerçekleştirilen Gençlik Buluşmasında gençlerle sohbet etti. Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, gençlerin sorularını da cevapladı.
Kurum açıklamasında, "Gençlerin talepleri doğrultusunda eğitimde, sağlıkta, çevrede, şehircilikte, sanayide 2023-2053 hedeflerini ortaya koyarken de güçlü Türkiye yolunda, güçlü Türkiye'nin güçlü şehirleri yolunda adımlarımızı atarken de hep sizleri düşündük" dedi.
Depozito Sistemi Bu Yıl Hayata Geçiyor
Gençlerden gelen atıkların toplanması sorusu üzerine Bakan Murat Kurum, "Plastik poşetleri ücretli hale getirdik ve bu yıl da inşallah depozito sistemini hayata geçireceğiz. Bu sistemle birlikte aslında kağıt, karton, pet şişe, cam, metal kaplarımızı da ayrıştıracağız ve ayrıştırdığımız yerlerde de aslında ilk uygulamayı inşallah Kızılcahamam'da yapacağız, atıkları depozito makinalarımıza atacaksınız. Depozito makinalarında o ürün için depozito bedeli neyse kartınıza veya telefonunuza yüklenecek ve bu alışverişi de istediğiniz yerde yapabileceksiniz. 2022 yılı itibarıyla biz bu projenin ihale sürecini inşallah tamamlayacağız ve 2023 yılında da ülkemizde yaygınlaştıracağız" ifadelerini kullandı.
Depozito Sistemi Nedir
Sizler depozito sistemi hakkında neler düşünüyorsunuz. Sizce gerekli bir uygulama mı, avantajı olur mu, bu uygulamanın ülkemize gelmesinde geç kalınmış mı?
KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.
SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!