Askerlik Uzayacak mı? Celp ve Terhis Tarihleri İçin Açıklama

Son dakika haberi: Askerlik terhis ve celp tarihleri ertelenecek mi? Askerlik uzayacak mı? Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada terhis ve celp tarihlerinin ertelenmesi meselesinin bugün Bakanlar Kurulu 'nda görüşüleceği bildirildi.

Askerlik Uzayacak mı? Celp ve Terhis Tarihleri İçin Açıklama

Askerlik uzayacak mı? Önemli açıklama geldi.

Geçtiğimiz gün flaş bir açıklama geldi ve askerlik celp ile terhis tarihlerinin ertelenmesinin gündemde olduğu bildirildi. Koronavirüs nedeniyle askerlik celp tarihlerinin ertelenmesi , silahaltında olan gençler için ise terhis tarihlerinin ertelenmesi üzerinde durulduğu bildirildi.

MSB kaynaklarının aktardığı bilgi şu şekildeydi:

"Terhisten 14 gün önce askerler kontrol altına alınıyor. 14 günlük kontrolden sonra il veya ilçe sağlık müdürlükleriyle koordineli olarak terhisler yapılıyor. En son 1 Nisan'da terhisler oldu. Terhisi gelen askerlerimizi 14 gün kontrol altında tuttuktan sonra 1 Nisan'da terhis ettik. En son 19 Mart'ta celp oldu. Onları da askere alınca görev vermeden 14 gün süreyle bekletiliyor. Bu tedbirlere rağmen KOMMER'in tespitlerine göre yine de bazı risklerin olduğu ortaya çıktı. Şimdi terhis ve celplerin durdurulması konusu var. O nedenle 'Gerekirse kısa bir süre için terhisleri uzatalım ve celpleri durduralım' şeklinde yaklaşım var. Bu konu üzerinde çalışılıyor. Bedelliler içinse 'Askerliklerini uzaktan eğitimle yaptıralım' düşüncesi var. Bu dövizli askerlikte yapılmıştı. Uzaktan eğitimle terhis edilmişlerdi. Aynısı bedelli için geliştirilmek isteniyor.

Her dönemde, her celpte asker geliyor. Aynı zamanda binlerce asker de terhis oluyor. Aileleriyle birlikte 100 bini aşan bir nüfus hareketinden bahsediyoruz. Büyük bir hareketlilik. Şu anda bunları terhis olmadan önce 14 gün karantinaya alıyoruz. Ama terhis olduğu andan itibaren bilet almaya gidiyor, yolculuk yapıyor, evlerine gidene kadar insanlarla teması oluyor. Aynı şekilde celp nedeniyle birliklerimize gelenler de koronavirüsü bulaştırabilirler. O nedenle terhis ve celpleri durdurma yönünde çalışmaların yapılması zaruret halini alıyor. Halkımızın ve Mehmetçiğin sağlığı esastır. Gerekirse bir gün geç terhis olsun ama sağlıklı bir şekilde evinde bulunsun."

AÇIKLAMA GELDİ

Yapılan son dakika açıklamasında, bugün Bakanlar Kurulu toplanacağı ve toplantıda askerlik celp ile terhislerinin ertelenmesi kararının görüşüleceği bildirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunum yapması ve sunum sonrası celp ile terhis tarihleri hakkında nihai kararın verilmesi bekleniyor. Peki sizce celp ve terhisler ertelenmeli mi? Anket için TIKLAYIN

Saat 15.00 'da başlayacak toplantının 19.00  civarında sona ermesi ve askerlik hakkında açıklamanın bu saatten sonra gelmesi bekleniyor.

Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN