Askerlik Süresi Azalıyor-İşte Zorunlu Askerlikte Yeni Sistem

Profesyonel askerliğe geçilmesi ile birlikte askeriyede sistem de değişiyor. Zorunlu askerlikte yapılacak köklü değişikliğin detayları belli oldu.

Askerlik Süresi Azalıyor-İşte Zorunlu Askerlikte Yeni Sistem

Türkiye'nin bir daha bedelli askerlliğe ihtiyaç duymayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeriyede getirecekleri yeni sistem ile bunun önüne geçeceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın askeriyede yeni sistem getireceğiz sözlerinin ardından konu merakla beklenmeye ve araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, yeni askerlik sisteminin nasıl olacağını, askerliğin kaç aya düşeceğini ve eğitimlerin nasıl olacağını araştırmaya başlarken, bu konuda bazı  kulis bilgileri gündeme gelmeye başladı. Sözcü Gazetesi'nden Emin Özgönül, bugün kaleme aldığı yazısında askeriyede yeni gelecek sisteme ilişkin aldığı duyumları aktardı. 

‘'Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda olması, eğitimli insan gücünden daha uzun ve etkin biçimde yararlanılması'' ilkesi hedef alınarak çalışmalar başlatıldığını aktaran Özgönül, şimdiye kadar “Uzun dönem erlik, kısa dönem erlik, yedek subay, bedelli, dövizli ve kamuda çalışma” gibi 5 farklı şekilde yapılan askerlik biçiminin, profesyonel askerliğe geçilmesinin ardından değiştirilmesi gerekli hale geldi. Zira  Binali Yıldırım, askeriyeye her yıl 345 bin 933 kişi alabileceklerini, ancak Liderbahis her yıl bu sayıdan çok fazla kişinin askerlik yaşının geldiğini söyledi.

ASKERİYE TEK TİP OLUYOR: 3 AY TEMEL , 6 AY BEDELLİ

Profesyonel askerliğe geçişin tamamlanmasına kadar 3 ay temel eğitim, kalan diğer 6 ayın kıtada geçirilmesi ve yedek subaylığın da tam olarak kaldırılması planlanıyor.

ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Profesyonel orduya geçilmesi ile birlikte askerlik her vatandaş içim 3 ay zorunlu 6 ay da bedelli olacak. 6 ay için her ay asgari ücret kadar ödeme yapan kişi terhis edilmiş oplacak. bu üsreyi de bedelli yapmak istemeyen, askeriyede kalmak isteyen vatandaşlara asgari ücret verilecek. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Kamubulteni.com  | Ankara