Askerlik Başvuruları İle İlgili Flaş Gelişme Tamamen Dijitalleşiyor

Askerlik başvurularında tamamen dijitalleşmeye gidiliyor. Artık her şey e-Devlet üzerinden yapılacak. Sistemin ne zaman devreye gireceği açıklandı.

Askerlik Başvuruları İle İlgili Flaş Gelişme Tamamen Dijitalleşiyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, askerlik başvurularında tamamen dijitalleşmeye gidileceğini açıkladı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyıldız başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Hamlesi” başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi. Koç, yaptığı sunumda askerlik başvuruları için önemli açıklamalarda bulundu.

Tamamen Dijitalleşecek

Askerlik başvuruları için gençleri artık askerlik şubelerine göndermek istemediklerini belirten Koç, “Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamen dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında artık dijitalleşmeye gideceğiz. Gençlerimizi artık asker alma şubelerine göndermek istemiyoruz. Vatandaşlarımız yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar her şeyi bilecek” dedi.

Bu Ay Ya da Önümüzdeki Ay

Hizmetin kısa süre içerisinde uygulamaya geçeceğini belirten Koç, “Bu ay ya da gelecek ay Savunma Bakanlığımız ile bu hizmeti açmış olacağız. Bu da en fazla kullanılan hizmetlerden biri olacak” diyerek uygulamanın faaliyete geçeceği tarih hakkında bilgi verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /