Asgari Ücrette Pazarlık Erken Başlıyor!: 2 Bin TL

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili pazarlığın en az 2 bin TL ile başlaması gerektiğini söyledi.

Asgari Ücrette Pazarlık Erken Başlıyor!: 2 Bin TL

Asgari ücret pazarlıkları Aralık ayında başlıyor. İşveren, İşçi ve hükümeti tek masada birleştirecek olan Asgari ücret pazarlıkları öncesi Türk İş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi.

Enflasyondaki yükselişe dikkat çeken Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, esnafın can suyu, işverenlerin ise nefes kredisi istediğini, asgari ücretli çalışanların 1603 TL ile geçinmeye çalıştığını , bu yüzden Aralık ayındaki asgari ücret pazarlığının en az 2 bin Winxbet TL ile başlaması gerektiğinis öyledi. Sebze-Meyve fiyatlarındaki artışı örnek gösteren Atalay, Domatesin 5 TL'ye, üzümün 7 TL'ye yükseldiğini, 1.5 ay önce 22 TL olan yağ fiyatlarının da 40 liraya kadar çıktığını hatırlattı. Atalay, "Burası iktidarın ve muhalefetin ne kadar ülkesi ise işçinin de bizim de ülkemiz" dedi.

Asgari ücretle ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA