"Asgari Ücret için Yeni Teklif: 3 Bin TL Olsun"

Türkiye'de 20 bin personeli bulunan uluslararası özel güvenlik şirketi Securitas'ın Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu'nun 3 bin liralık asgari ücret çağrısına Türk İş'e Bağlı Güvenlik İş Başkanı'ndan yanıt geldi. Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Ömer Çağırıcı, "Amaca ulaşılmak isteniyorsa sektördeki en büyük sendika olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bakanlık, işveren ve sendika el ele verelim özel güvenlik sektöründe sendikalı olmanın önünü açalım. Sendika gelirse hiç

"Asgari Ücret için Yeni Teklif: 3 Bin TL Olsun"

Özel güvenlikteki sendikasız işçilere patronların 2 bin 500 liralık ortalama ücret dışında tek kuruş sosyal hak vermediğini, buna karşılık sendikalı özel güvenlik personelinin 3 bin 500 lira ortalama maaşın yanı sıra, daha fazla izin, daha fazla mesai ücreti, daha fazla kıdem tazminatı ve daha fazla emekli aylığı elde etme imkanlarının yanı sıra eğitim, çocuk ve yakacak yardımlarıyla bayram ikramiyesi de aldığını söyleyen Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Çağrıcı, tüm özel güvenlikçilerin kamuda sendikalı olduğunu fakat özel sektörde örgütlenmelerine rağmen henüz hiç bir şirkette toplu sözleşme imzalayacak duruma gelmediklerini söyledi.

Güvenlik-İş Başkanı, "Örneğin küresel boyuttaki nakit taşıma şirketi Loomis'te bin 200 özel güvenlikçi çalışıyor. Örgütlendik, şirket itiraz etti. 45 işçiyi de işten attı. Sendikal tazminat ve geri dönüş davaları açıldı. Dava devam ediyor. Dalaman Havaalanı'nda YSS güvenlik şirketinde yaklaşık 500 kişiyi örgütledik. Şirket 8 işçiyi işten çıkardı. Davalık olduk. Tazminatla beraber işe iadeyi kazandık. Tebligatlar elimize yeni ulaştı." dedi.

Secuitas Türkiye Başkanı Kösereisoğlu, asgari ücreti değiştirme şansları olması halinde 3 bin lira olmasını istediklerini söylemişti.  Türkiye'de 20 bin personeli bulunan Securitas, özel güvenlik sektöründeki çalışanların asgari ücretinde iyileştirme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulmak üzere çalışma başlatmış durumda.