ASDEP Personeli Alımı Hakkında TBMM'de Bakan'dan Açıklama

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulu'nda ASDEP personeli alımları hakkında tatmin etmeyen bir açıklama yaptı.

ASDEP Personeli Alımı Hakkında TBMM'de Bakan'dan Açıklama

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk TBMM'de ASDEP alımlarına değindi.

Çalışma Bakanlığı 'nın bütçe görüşmelerinde kürsüye geçen ve Genel Kurula bütçe sunumu yapan Bakan Selçuk, önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal yardımlara değinen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Çağımızın değişen toplumsal yapıları göz önüne alındığında ailenin, koruyucu ve yol gösterici rolünün ne kadar önemli bir görev icra ettiği hepimizin malumu. Zira ancak aile değerlerimizi yaşatarak, inanç, kültür ve medeniyetimizi gelecek nesillere aktarabilir, çocuklarımızın ve gençlerimizin  istikbalini güvence altına alabilir ve müreffeh bir toplum inşa edebiliriz. Bu çerçevede ailelere ve toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal hizmetlerimizi tek çatı altında toplayarak sosyal hizmet merkezlerimiz aracılığıyla sunmaya devam ediyoruz. 2018 yılında 42 merkez daha açarak sosyal hizmet merkezi sayımızı 316’ya çıkardık. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, vakıflarımız aracılığıyla da bu hizmetlerimizi yurdumuzun dört bir köşesine ulaştırıyoruz."

ASDEP PERSONELİ ALIMI

Bakan Selçuk ASDEP personeli sayısını arttıracaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Aile Sosyal Destek Programı’mız -ASDEP- ile  sosyal politika uygulamalarında talepten ziyade ihtiyaçların yerinde tespitini ve çözümünü içeren arz odaklı bir hizmet anlayışına geçerek sosyal yardım ve hizmetlerde yeni bir dönem başlattık. ASDEP görevlilerimiz ile bugüne kadar 1 milyonu aşkın hanede yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımızla görüşme yaptık. Hem sosyal hizmet merkezi sayımızı hem de ASDEP personel sayımızı artırarak hizmetlerimizi daha da yaygınlaştırmaya ve ziyaret edilen hane sayısını 2019 yılında muhtarlarımızın da desteğini alarak 2 milyonun üstüne çıkaracağız."

Ancak Bakan Sekçuk ASDEP personeli alımı tarihine değinmedi. 2018 yılında hala ASDEP personeli alımı yapılmadı. Seçim öncesi gelen 4 bin alım müjdesinin biran önce yayımlanması gerekiyor.

ASDEP personel alım ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN