Arjantin'de Milletvekilleri 180 Gün Maaş Almayacak

Ekonomik ve sosyal krizin içinde olan Arjantin 'de Parlamento flaş bir karara imza attı. Milletvekillerine 180 gün maaş verilmeyecek.

Arjantin'de Milletvekilleri 180 Gün Maaş Almayacak

Arjantin 'de milletvekillerine 180 gün maaş verilmeyecek.

Son dönemlerde ciddi bir ekonomik kriz yaşayan Arjantin , IMF’ye 57 milyar dolar borçlandı.  Ekonomik krizin yanı sıra sosyal kriz de yaşandı. Eski devlet başkanı Mauricio Macri hükümetindeki Arjantin, ekonomik açıdan batmanın eşiğine gelmiş, başkanın istifa etmesinin ardından ülkenin başına Alberto Fernandez gelmişti. 2015'ten bu yana ülke dış borcunun şiştiğini duyuran yeni başkan , yeni bir karar aldı. 

31 Aralık 2020 tarihine kadar ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durgunluktan kurtulması için çeşitli önlemler almaya başladı.

MİLLETVEKİLLERİNE 180 GÜN MAAŞ YOK

Arjantin Kongresi bir karar aldı. Alınan karar ile milletvekillerine önümüzdeki 180 gün maaş verilmeyecek. Kısa süre önce oy birliği ile ekonomik acil durum ilan eden Parlamento, maşların dondurulması yönünde oy kullandı.

Temsilciler Meclisi tarafından da karar onaylandı ve onay “Milletvekilleri ve senatörlerin görev aldığı şerefli Millet Senatosu’nun üst düzey yetkililerinin aylık ücretleri 180 gün askıya alındı” şeklinde açıklandı.

Kararda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Halkın temsilcilerinin bir bütün olarak toplumun ekonomisinin düzelmesi için gösterdikleri çabaları paylaşmaları gerekir. Dayanışma etiğinin rehberliğinde ve gerçekle tutarlı kamu politikalarını teşvik etmek için bu karar alınmıştır" 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA