Araplardan Türk Mallarına Boykot

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan , yaptığı son dakika açıklamasında Türk mallarına karşı boykot çağrısında bulundu.

Araplardan Türk Mallarına Boykot

Araplardan Türkiye mallarına boykot çağrısı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında, son dönemlerde ilişkiler bozuldu. Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası başlayan tartışmanın büyümesi sonrası Araplar, ülkeye Türkiye menşeli malların girmesini yasaklama kararı aldı.

Türkiye 'nin Kaşıkçı cinayeti için izlediği kararlı tutuma karşı tepkili olan Arabistan, art arda yaptığı açıklamalar ve attığı adımlarla Türkiye hakkında skandal kararlar aldı. 

Suudi Arabistan basınında Türkiye mallarına karşı boykot çağrısı yapıldı.

AFİŞ HAZIRLADILAR

Boykot çağrısı ile de kalmayan Araplar, sosyal medya üzerinde düzenledikleri kampanyalarla Türkiye 'de üretilen malların markalarını yazıp bunları almayın diye paylaşımlar yaptı. 

TİCARET ODALARI BAŞKANI DA BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Ajlan al-Ajlan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk hükümetinin hükümetimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik süregelen saldırgan tutumu nedeniyle Türkiye'ye dair, ithalat, yatırım ya da turizm olsun her şeye boykot uygulamak her Suudi tüccar ya da tüketicinin sorumluluğudur."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA