Araç sahiplerine oh çektiren gelişme! Bu detayı bilenler trafik cezalarına para kaptırmıyor

Otomobili olanların yüzünü güldürecek haber! Artık daha az para ödeyeceksiniz! Detaylar haberimizde.

Araç sahiplerine oh çektiren gelişme! Bu detayı bilenler trafik cezalarına para kaptırmıyor

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Açıklamaya göre, daha az ceza ödemek isteyen otomobil sahipleri, tek bir kurala uymaları halinde daha az ceza ödeyecek. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

TEK BİR KURALLA DAHA AZ CEZA

İçişleri Bakanlığı milyonlarca otomobil sahibinin yüzünü güldürecek bir haber açıkladı. Ağır trafik cezalarından dolayı para cezasına çarptırılmaktan korkan sürücüleri rahatlatmak amacıyla bir açıklama yayımlandı. Daha az ceza ödemek isteyen araç sahipleri, tek bir kurala uymaları halinde daha az ceza ödeyebilecek. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, trafik cezasına tabi olanlar, cezalarını kısa sürede ödemeleri halinde önemli indirimlerden yararlanabilecek. Trafik cezalarının erken ödenmesine ilişkin indirimler, trafik kurallarına uymak ve cezalardan kaçınmak isteyen kişiler adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Bu indirimden faydalanmak için trafik cezasının teslim alınmasından itibaren on beş gün içerisinde ödeme yapılması yeterlidir. Ödeme taksit yerine tek seferde yapılacaktır. 

Tek Bir Kuralla Daha Az Ceza

Erken ödeme indirimlerinden yararlanarak trafik ihlal cezanızı daha ucuza ödeyebilirsiniz. On beş gün içerisinde ödenmeyen cezalarda indirim yapılmayacak ve ceza tutarı üzerinden aylık %5 faiz uygulanacaktır. Otomobili olanlar , turkiye.gov.tr ​​internet sitesine giriş yaparak "Taşıt plakalarına yazılan cezalara ilişkin sorgulamalar" bölümünü kullanarak trafik cezalarını sorgulayabilirler. Trafik ihlali cezasını ödemek için aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı internet siteleri, PTT veya anlaşmalı banka şubeleri, vergi daireleri, internet ve mobil bankacılık. Trafik cezalarında, cezanın tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödeme yapılması halinde erken ödeme cezası uygulanacaktır. Sözleşmeden doğan cezanın ihbar tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ödenmemesi halinde aylık %5 oranında faiz tahsil edilecektir. Geç ödemeler indirim veya taksit seçeneklerinden yararlanma hakkınızı ortadan kaldıracaktır.