Araç Sahipleri Dikkat Yılbaşına Kadar Yaptırmayan Yandı Cezası Çok Büyük

Kış lastiği takmama cezası 2 bin 500 liranın üzerine çıkıyor. 1 Aralıkta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulamasında yılbaşından itibaren cezalar hayli kabarıyor.

Araç Sahipleri Dikkat Yılbaşına Kadar Yaptırmayan Yandı Cezası Çok Büyük

Türkiye, 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasına geçiyor. Uzmanlar, şu an için uygulamanın cezasının 864 TL olduğunu belirtirken bu uygulamanın cezasının yılbaşından itibaren 2 bin 500 liranın üzerine çıkacağını duyurdu.

1 Aralıktan itibaren yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar kış lastiği takmak zorunda kalacak. Hava sıcaklığı ve iklim şartlarına göre valilikler bu tarihi öne veya geriye çekebilecek.

Ancak sürücüleri bu sene bir sürprizde bekliyor. TÜİK tarafından açıklanan ‘Yeniden değerleme oranı’nın yüzde 122,9 olması, kış lastiği cezalarını da artırıyor. Şuan ki rakamlara göre kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçlara 864 lira ceza kesilecek. Ancak bu ceza oranı yılbaşında büyük oranda artacak. Yapılan hesaplamalarda, 1 Ocaktan itibaren bu kurala uymayanların ödeyeceği cezanın 2 bin 534 liraya çıkması bekleniyor.

Vergide Cumhurbaşkanının indirim yapma yada yükseltme yetkisi olurken cezalarda bu yetki söz konusu değil.

Uzmanlar Uyarıyor ‘Mutlaka Takın’

Uzman isimler, sürüş güvenliği için kış lastiğinin mutlaka takılması gerektiğini belirtiyor. Hatta hava şartlarına göre 1 Aralık tarihini de beklemeyin, daha öncesinden taktırın diyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /