Apple Tanıtımı Yaptı: İşte iPhone 12 ve HomePod Özellikleri Fiyatı

Tüm dünyanın merakla beklediği iPhone 12 ve Homepod lansmanı başladı ve ürünlerin tanıtımları yapılmaya başlandı. İşte iPhone 12 ve iPhone HomePod özellikleri ile detayları.

Apple Tanıtımı Yaptı: İşte iPhone 12 ve HomePod Özellikleri Fiyatı

İşte iPhone 12.

Tüm dünyanın merakla beklediği Apple 'ın yeni telefonu iPhone 12 için geri sayım sona erdi. Yapılan son dakika açıklamasında Apple’ın iPhone 12 ailesi tanıtıldı.  Söz konusu tanıtım, “Hi, Speed” yani “Merhaba, Hız” isimli etkinliği başladı.

Yeni cihazların özelliklerinin tanıtılacağı Lansmanda ilk görücüye çıkan ürün HomePod’un ufak modeli HomePod Mini oldu.

HOMEPOD MİNİ

Üst kısmında dokunmatik bir ekran yer alan akıllı hoparlör Apple Music and Apple Podcasts ile çalışıyor. Söz konusu ürünün Türkiye’de satışa sunulmaması bekleniyor. Bu ürünün Türkiye 'ye gelmemesi bekleniyor. 

KORONA NEDENİYLE EKİM 'E ALINDI

Yıllardır Eylül ayında gerçekleşen yeni telefon sunumları, bu sene koronavirüs salgını sebebiyle kısa süreli bir erteleme yaşadı ve geçen ay yeni servisler, yeni Apple Watch ve iPad serisi tanıtıldı.  

5G DESTEĞİ OLACAK

Yeni iPhone modellerinde 5G desteği olacağı resmi olarak açıklandı. iPhone modellerinde yer alacak 5G teknolojisi şu an için Türkiye'de aktif olarak kullanılmıyor.

iPhone 12 Pro’nun tüm detayları

– Ekran: 6.1 inç – Super Retina OLED (BOE)

– İşlemci: Apple A14 Bionic – (Güncelleniyor)

– Bellek ve Depolama: 4 GB RAM – 64 GB, 128 GB, 256 GB

– Arka kamera: Güncelleniyor…

– Ön kamera: Güncelleniyor…

– Batarya: Güncelleniyor…

– Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS

– Diğer özellikler: Güncelleniyor…

– Renk seçenekleri: Siyah, Beyaz, Mavi, Kırmızı, Yeşil

Apple CEO’su Tim Cook’un anons ettiği yeni 5G destekli iPhone 12’nin 6.1 inçlik OLED ekranı, 1170×2532 piksel çözünürlüğünde bir deneyim sunuyor.

ABD'li firma, geçtiğimiz yıl telefon satışlarını artırarak daha geniş bir sektör düşüşünü engelledi.

Ancak bazı uzmanlar, yeni özelliklerin Apple'a iPhone 6 ile serisini yenilediği 2014'ten bu yana en iyi büyüme fırsatını verdiğini söylüyor.

"5G, indirmeler ve yüklemeler için yeni bir performans düzeyi, daha yüksek kaliteli video akışı, daha duyarlı oyun, gerçek zamanlı etkileşim ve çok daha fazlasını getirecek" dedi.

Ayrıca bu sefer, cihazların kenarları daha keskin, daha düz kenarlarla kozmetik bir yenileme yapıldı.

Wedbush Securities analisti Dan Ives, "Tim Cook, bir süper-döngü 5G ürün lansmanı için hazırlık aşamasına geldi," yorumunu yaptı.

"Yumuşak makro-ekonomik ortam ve Covid ortamı, talebi bir miktar azaltacak olsa da, iPhone 12'nin başarısının altında yatan büyüme faktörlerinin benzersiz olduğuna inanıyoruz."

Kullanılan 950 milyon iPhone'un yaklaşık% 40'ının en az üç buçuk yılda yükseltilmediğini ekledi.

Teorik olarak Mini, halkı diğer telefonlardan daha az kar sağlayan bir ürünü satın almaya teşvik ederek Apple'ın kazancını azaltabilir. Ancak bir uzman bunun olası olmadığını düşündü.

IDC'den Marta Pinto, "Apple, iPhone 11 serisinin satışlarını bozmadan, iPhone SE'yi Nisan ayında daha düşük bir fiyat noktasında piyasaya sürdü," dedi.

"Dışarıda daha küçük, daha ucuz bir telefon isteyen müşteriler var, bu yüzden bu, pazar eğilimlerini hesaba katan kanıtlanmış bir formül."

İPhone, halihazırda İngiltere'de en çok satan akıllı telefon markası ve pazar payı açısından dünyanın en popüler ikinci markası.

FİYATI NE?

İlk model iPhone 12 799 dolar, iPhone 12 mini modeli ise 699 dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıktı.

iPhone 12 Pro adıyla duyurulması beklenen diğer modelin ise 999 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacağı tahmin ediliyor.