Apple, iPhone 14 Fiyatlarında Beklenen Artışı Yapmayacak

Dünya teknoloji harikası Apple firmasının, iPhone 14 fiyatlarını ortalama %15 oranında arttıracağı dile getiriliyordu. Fakat firma tarafından yapılan bilgilere baktığımızda zammın bu kadar yüksek olmayacağı söylendi.

Apple, iPhone 14 Fiyatlarında Beklenen Artışı Yapmayacak

Apple, 7 Eylül 2022 tarihinde organize edeceğiz sunum etkinliklerinde yeni iPhone serisini görücüye tanıtacak. Şirket; iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ile iPhone 14 Pro Max olmak üzere 4 yeni modelle müşterinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


Apple firmasının mevcut ekonomik baskılardan olumsuz bir şekilde etkilenmesi çok da şaşırtıcı değil aslında. Son dönemlerde meydana gelen pandemi ile onu takip eden ve enerji maliyetleri gibi çeşitli faktörler, akıllı telefon piyasasını da zam şeklinde etkiledi.


Ming-Chi Kuo, İPhone Fiyatlarının Ortalama %15 Artacağını Söylemişti

Bu durumda iPhone 14 serisinin başlangıç fiyatının şu şekilde olacağı açıklanmıştı;

  • IPhone 14 799 dolar, 
  • IPhone 14 Max 899 dolar, 
  • IPhone 14 Pro 1099 dolar, 
  • IPhone 14 Pro Max 1199 dolar

Fiyat Artışı Fazla Olmayacak 
TrendForce, Apple firmasının mevcut piyasa şartlarını göz önünde bulundurarak fiyatları tekrardan revize edeceğini söylüyor. Uzmanlar, Apple firmasının riske girmeyerek işi sağlama alacağını ve fiyatları iPhone 13 serisine göre 50 dolardan fazla artırmayacağını dile getiriyor.