ANTAKYA´DA HER İKİ KONUTTAN BİRİ YIKIK DURUMDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından canlı yayında değerlendirmelerde bulunurken hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

ANTAKYA´DA HER İKİ KONUTTAN BİRİ YIKIK DURUMDA

İlk belirlemelere göre Hatay'ın Antakya ilçesindeki her 2 konuttan birinin yıkık durumda olduğunu belirten Bakan Soylu, "Hasar tespitine hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Kim eksiklik yapmışsa binanın yapımında, binanın yapımından sonra yapılanlar söz konusuysa bunların hepsinin tespit edilmeye yönelik bütün delillendirme işlemi devam etmektedir" diye konuştu.

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aktardıkları, yaşanan facianın büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bakan Soylu, " Antakya'daki iki konuttan biri yıkık ya da yıkılması gerekiyor. Hasar tespitine hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Kim eksiklik yapmışsa binanın yapımında, binanın yapımından sonra yapılanlar söz konusuysa bunların hepsinin tespit edilmeye yönelik bütün delillendirme işlemi devam etmektedir" diye konuştu ve ekledi:

Şu anda bir salgın hastalık, enfeksiyon gibi bir hastalık söz konusu değil. Kahramanmaraş özelinde söylüyorum. Şu anda bir salgın hastalık, enfeksiyon bir bağırsak enfeksiyonu gibi yayılım söz konusu değil.”

Vatandaşlara da seslenerek çağrıda bulunan Soylu, “Çadırlar kuruldu. Türkiye genelinde 200 bin çadır sevk edildi. 700 bin daha sevk edilecek. Bu çadırlar kuruldu kurulmaya devam edecek. Bu bir yıllık bir süreç. Vatandaşlarımıza çağrımız bu on günde gösterdiğiniz yüce gönüllülük duygusunu bir yıl daha sürdürmeniz.” Dedi.