Anne-Babalar Dikkat! Su Maymunu için Yeni Mevzuat !

Su maymunu olarak bilinen, çocukların oyuncak zannettiği şey aslında  bitki besini... Su maymunları ile ilgili yeni mevzuat yolda.

Anne-Babalar Dikkat! Su Maymunu için Yeni Mevzuat !

Su maymunları için yeni bir değişiklik yolda. Bakanlık yetkilileri , kırtasiyelerde, oyuncakçılarda, kantinlerde dahi satılan su maymunları ile ilgili yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor.

Çocukların oyuncak zannettiği, fakat aslında bitki besini olarak kullanılan suya atıldığında çoğalıp büyüme özelliğine sahip su maymunları bundan sonra sadece yapı marketlerde satılabilecek. Su maymunu satmaya yetkisi olmayan yerlerin satış gerçekleştirmesi halinde ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalabilecek.

Bakanlık yetkilileri durumla ilgili "Biz bakanlık olarak bir mevzuat hazırladık, bundan sonra sadece bitki besini satılan yapı marketlerde satılacak. Oyuncakcılarda, okul kantinlerinde, kırtasiylerde satışını engelleyeceğiz. Yasağa rağmen satışı yapanlara ciddi para cezaları verilecek. Vatandaşlar durumla ilgili polise ya da bakanlıklara şikayet etmesi durumunda derhal denetmenlerimiz gidip burayla ilgili adli , idari işlemleri yapabilecekler.Uçan Balonlarla ilgili de düzenleme yapılacak.

UÇAN BALONLAR İÇİN DE UYARI GELDİ

Bundan sonra uçan balonların üzerinde helyum gazıyla dolduruldu ibaresi yer alacak. Bilindiği gibi bu balonlarda çeşitli kazalara sebebiyet veriyor. Ailelerin bu konularda dikkatli olması gerekiyor." diyor.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA